60 procent reisverzekeraars keert minder uit aan ouderen

Verzekeringssite Reisverzekeringen VergelijkenOuderen krijgen minder uitgekeerd van de ongevallendekking bij 60 procent van de reisverzekeraars. Ook bij jongeren zijn opvallende verschillen. “De ongevallendekking van de reisverzekering maakt geen verschil in premie bij verschillende leeftijdsgroepen, maar wel in uitkering. Soms verhogen verzekeraars voor ouderen en jongeren de premie, maar reisverzekeraars hebben voor deze minder transparante vorm gekozen,” aldus Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl vanavond in het consumentenprogramma Kassa.

Ouderen

Wanneer iemand van 70 jaar of ouder overlijdt op vakantie, keert 57 procent van de reisverzekeraars niet hetzelfde bedrag uit als aan de groep van 18 t/m 69 jaar. Zo vergoedt Zilveren Kruis Achmea aan ouderen 2.250 euro bij overlijden. Terwijl Zilveren Kruis Achmea aan de groep 18 tot en met 69 jaar 10.000 euro uitkeert. Bij blijvende invaliditeit vergoedt Zilveren Kruis Achmea ook maar 2.250 euro aan ouderen boven de 70 jaar (18 tot en met 69 jaar ontvangen 45.000 euro).
Sommige verzekeraars bijvoorbeeld Europeesche en ANWB maken geen onderscheid in leeftijd. Hierdoor kunnen ouderen boven de 70 jaar die blijvend letsel oplopen bij deze verzekeraars een bedrag van 75.000 euro krijgen. Dat is 33 keer zoveel als de laagste uitkering van 2.250 euro.

Jongeren

Bij het overlijden van iemand onder de 18 maakt ook 57 procent van de reisverzekeraars onderscheid in leeftijd bij de uitkering. De uitkering verschilt per verzekeringsmaatschappij en kan zowel lager als hoger zijn dan de uitkering aan 18 tot en met 69 jarigen. Zo vergoedt een verzekeraar 2.250 euro bij overlijden, terwijl de ander ruim 10 keer zoveel uitkeert.
Bovendien is bij de vergoeding voor jongeren, die op vakantie blijvend letsel oplopen iets opvallends aan de hand. Zo vergoedt een aantal verzekeraars, zoals Delta Lloyd aan jongeren 1,5 keer zoveel dan aan de groep 18 t/m 69 jaar. Delta Lloyd, Ohra en Premio keren aan 18 t/m 69 jarigen 75.000 euro uit en aan jongeren 112.500 euro. Terwijl De Goudse Verzekeringen ook hier onderscheid maakt en aan jongeren maar 3.500 euro uitkeert.

De ongevallendekking

De reisverzekering bestaat uit meerdere onderdelen, die soms optioneel af te sluiten zijn. Consumenten kunnen kiezen uit medische kosten, pechhulp, wintersport en ongevallen. De ongevallendekking keert een vast bedrag uit bij overlijden op vakantie. Ook bij blijvende invaliditeit keert de reisverzekeraar met ongevallendekking een geldbedrag uit, maar dit kan een percentage zijn. Het percentage hangt af van het letsel. Zo ontvangt iemand waarvan op vakantie de pink blijvend letsel oploopt vaak 10 procent van het geldbedrag. (Bron: Persbericht Verzekeringssite.nl)