Annuleringsverzekering afsluiten na boeken reis

Annuleringsverzekering afsluiten na boeken reisTot wanneer mag je een annuleringsverzekering afsluiten na boeken reis? Misschien wel een herkenbare vraag. Het boeken van een vakantie op het internet is steeds makkelijker geworden. Na een paar klikken is de vakantie geregeld. Meestal wordt pas daarna nagedacht over een reisverzekering en annuleringsverzekering. Kun je na het boeken van reis nog wel een annuleringsverzekering boeken?

Tot wanneer annuleringsverzekering afsluiten na boeken reis?

Het blijkt dat de reisverzekeraars verschillende regels hanteren ten aanzien van de termijn waarbinnen de annuleringsverzekering geboekt moet worden. De meeste verzekeraars hanteren de regel van binnen 7 dagen na boeken vakantie. Uitgangspunt daarbij is de boekingsdatum van de vakantie.

Sluit je de annuleringsverzekering later dan deze termijn, Kan de reis uitgesloten zijn van de dekking van de annuleringsverzekering.

Twijfel je of de geboekte reis wel onder de dekking van de annuleringsverzekering valt? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de verzekeraar. Dit kan vaak ook wel in het weekend. En veel verzekeraars zijn erg actief op Social Media. Via dit medium hoef je niet lang in de wacht te staan.

Uitsluitingen op annuleringsverzekering

Wist je bij het afsluiten van de annuleringsverzekering al dat de kans groot was dat je moest annuleren? Dan kan deze reden buiten de dekking van een reisverzekering vallen.

De dekking van de annuleringsverzekering is namelijk voor onverwachte gebeurtenissen. Ook hier zou ik in geval van twijfel contact opnemen met de verzekeraar of tussenpersoon.

Verzekeraars bij annuleringsverzekering afsluiten na boeken reis

Om een goed beeld te krijgen over de mogelijkheden van annuleringsverzekering afsluiten na boeken van reis heb ik de sites van een aantal verzekeraars bezocht. Op de site van de verzekeraar gekeken naar de voorwaarden van de termijn waarbinnen de annuleringsdekking moet worden afgesloten. Hierbij heb ik slechts een beperkt aantal verzekeraars bekeken.

Resultaten van vergelijken termijn waarbinnen annuleringsverzekering of annuleringsdekking bij de reisverzekering moet worden afgesloten:

VerzekeraarTermijnOpmerkingen
AegonMax 7 dagenVoorwaarden nr. 2014-RV
Allianz Global AssitanceMax 14 dagenVoorwaarden DR 15
ANWBNiet kunnen vinden in polisvoorwaarden
DitzoMax 7 dagen
EuropeescheMax 7 dagen
FBTOMax 14 dagenBij doorlopende reisverzekering
OHRANiet kunnen vinden in polisvoorwaarden
UnivéMax 7 dagenZie ook hieronder
ZelfMax 7 dagen
De resultaten in bovenstaande tabel zijn natuurlijk een moment opname. Voor een actueel overzicht van de voorwaarden ten aanzien van de annuleringsverzekering verwijs ik je graag naar de site van de verzekeraar. Er zijn dus verzekeraars waarbij annuleringsverzekering afsluiten na 7 dagen mogelijk is.

Bij het bepalen van het aantal dagen heb ik naar de doorlopende reisverzekering gekeken of de doorlopende annuleringsverzekering. Vaak kun je ook een eenmalige annuleringsverzekering afsluiten. De touroperators en reisorganisaties bieden deze dekking vaak al aan bij het afsluiten van je vakantie.

Bij de reisverzekering van Aegon is worden geen kosten vergoed die het gevolg zijn van een faillissement van luchtvaartmaatschappij of touroperator.

Bij de annuleringsverzekering ANWB heb ik niks kunnen vinden over de termijn waarbinnen annuleringsverzekering afsluiten na boeken reis nog mogelijk is.

Univé geeft in de polisvoorwaarden aan dat de annuleringsdekking na een periode van zeven dagen ook dekking kan geven als je al een annuleringsverzekering had bij een andere verzekeraar. Ook is het mogelijk om de annuleringsverzekering te sluiten met geldige dekking als de reis pas ingaat een maand later na afsluiten van de Univé reisverzekering.

Voor meer informatie over de verschillende reisverzekeringen en de annuleringsverzekering dekking kun je ook een vergelijkingssite als Independer en Pricewise raadplegen. Ga bij het afsluiten van een nieuwe annuleringsverzekering niet direct voor de goedkoopste annuleringsverzekering. Raadpleeg altijd de polisvoorwaarden en de dekking van de verzekeringen.