Beste reisverzekering voor wereldreis kiezen, waarop letten?

beste reisverzekering voor wereldreis

Eindelijk besloten je gaat een wereldreis maken. Verstandig genoeg om ook een reisverzekering af te sluiten. Waarop moet je letten jouw beste reisverzekering wereldreis. Want een doorlopende reisverzekering is waarschijnlijk niet geschikt. Zeker niet als je ook echt lang op reis wilt gaan. Dan kan de maximale reis duur bij de reisverzekering net te kort zijn. Bereid je goed voor.

Hoe jouw beste reisverzekering voor wereldreis kiezen?

Een reisverzekering afsluiten lijkt vaak makkelijk. Even naar de website van de verzekeraar gaan en een keuze maken voor een basisdekking met aanvullende verzekeringen. Of snel even iets bij elkaar klikken op één van de vergelijkingssites. Maar als je even verder kijkt naar de verschillende reisverzekeringen van de verschillende reisverzekeraars, zie je dat de verschillen groot zijn. Vooral bij de hoogte van de dekking en de polisvoorwaarden.

Kijk voor dat je een nieuwe reisverzekering afsluit even goed of de geboden dekking wel bij je past. En ook even of je niet dubbel verzekerd bent voor medische kosten in het buitenland. Het kan zijn dat je hiervoor al een dekking hebt op je zorgverzekering.

Vooraf een lijstje maken

Voordat je naar de reisverzekeringen gaat kijken kun je het beste eerst even een lijstje maken van de dekkingen die voor jouw belangrijk zijn. Zeker als het om een wereldreis gaat en als je een aantal maanden op reis wilt gaan. Zet ook op het lijstje wat iets minder belangrijk is en welke spullen je denkt mee te nemen op de wereldreis.

Waarop letten bij de keuze van je reisverzekering

Tegenwoordig gaan we weer vaker op reis. We willen weer meer van de wereld zien. De verre landen bezoeken en de verschillende culturen ervaren. Daarbij nemen we ook steeds meer dure elektronica en dure kleding mee. Eenmaal op wereldreis besluit je ook sneller om verschillende excursies te boeken. Voor bepaalde activiteiten zoals duiksport en wintersport kan een extra dekking noodzakelijk zijn.​

Welke dekkingen zijn voor jouw belangrijk:

  • Aansprakelijkheid
  • Annuleringsverzekering
  • Bagage dekking
  • Geld
  • Geneeskundige kosten (buitenland)
  • Persoonlijke hulpverlening
  • Ongevallendekking
  • Vervangend vervoer
  • Aaneengesloten reisduur in dagen
reisverzekering wereldreis

Hoeveel aaneengesloten dagen Wereldreis

Bij een lange wereldreis heb je al snel te maken met een reis van 180 dagen of zelfs een heel jaar. Veel doorlopende reisverzekeringen hebben een beperking op het aantal aangesloten dagen. Let dus goed op welke reisverzekering past bij jouw plannen voor de wereldreis.

Ik denk dat de maximale aangesloten dagen al sterk bepalend is voor jouw keuze voor de beste reisverzekering voor wereldreis. Hieronder een overzicht van enkele verzekeraars en de het aantal aangesloten dagen dat mogelijk is bij de (doorlopende) reisverzekering. In de tabel staan de standaard dagen aangegeven en eventuele extra opties voor meer aangesloten dagen.

ReisVerzekering

Standaard dagen

Extra Dagen

ANWB

60 of 180

Ditzo

60

Europeesche

60 of 90

FBTO

60

365

Globetrotter Verzekering

Op eind datum

Op eind datum

HEMA

60

Inshared

120

OHRA

45

90, 180 of 365

Unigarant

60

180

Univé

60

180

De Globetrotter verzekering wordt aangeboden door Allianz Global Assistance. Op de polis van deze reisverzekering worden de ingangsdatum en de einddatum vermeld. De reisverzekering heeft dus een flexibele duur. Loopt je wereldreis toch iets uit, neem dan op tijd contact op met de verzekeraar. Om de einddatum van de reisverzekering aan te laten passen.

Stem af met tussenpersoon over reisverzekering wereldreis

Wil je een goed advies over de beste reisverzekering voor wereldreis? Neem dan even contact op met een tussenpersoon. Zorg dat je de voorbereiding hebt gedaan. Weet welke zaken voor jouw echt belangrijk zijn in de dekking van de reisverzekering. Geef ook duidelijk aan welke kostbaarheden je wilt meenemen en wat de verwacht aaneengesloten reisduur is.

​Op basis van deze informatie moet je samen een goede reisverzekering voor een wereldreis kunnen kiezen.

Werken tijdens je wereldreis?​

Veel mensen combineren een wereldreis met vrijwilligerswerk of vakantiewerk. Kijk dan goed naar de voorwaarden van je reisverzekering. Verzekeraars kunnen daarvoor extra voorwaarden hanteren. Ga je voor zaken, stage, studie op reis of wil je vrijwilligerswerk of vakantiewerk verrichten, heb je vaak een extra dekking nodig. Bij de Globetrotter verzekering is werk gratis verzekerd.

Neem als jet niet zeker weet ook contact op met je verzekeraar. Let bij werken in het buitenland ook goed op de wettelijke regels in de landen die je bezoekt. Heb je wel het juiste visum om te mogen werken.​

De informatie over de beste reisverzekering voor wereldreis op deze pagina is met zorg samengesteld. Hierbij proberen we de informatie zo goed mogelijk weer te geven en snel te plaatsen. Indien iets niet klopt of onvolledig is, laat dit dan even weten. Zodat we kunnen aanpassen waar nodig. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina laatst bijgewerkt: 20 mei 2017)