Dekking reisverzekering niet voldoende voor skivakantie?

wintersportdekking reisverzekeringVandaag komt Geld.nl met een persbericht over de dekking van de reisverzekering met wintersportdekking. Als je een doorlopende reisverzekering hebt en op wintersport gaat sluit je ook de wintersport dekking af. Dan denk je als verzekerde het helemaal voor elkaar te hebben. Maar uit een onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl blijkt dit niet het geval te zijn. Meestal ben je ondanks de wintersportdekking nog niet goed verzekerd voor de medische kosten. En uit hetzelfde onderzoek komt naar voren dar de dekking voor de uitrusting vaak ook niet toereikend is.

Kijk naar de dekking voor medische kosten

Geld.nl geeft in het persbericht aan dat veel mensen niet door hebben dat de reisverzekering meestal geen dekking heeft voor medische kosten, redding en repatriëring. De consument gaat er vanuit dat de medische kosten vergoed worden uit de zorgverzekering. De basisverzekering vergoedt de kosten voor spoedeisende hulp bij arts of ziekenhuis. Maar zonder aanvullende zorgverzekering worden alleen de handelingen vergoed tegen Nederlandse tarieven. En in de wintersportgebieden liggen de kosten van medische hulp vele hoger. Dan moet je een deel van de kosten zelf betalen. Een aanvullende zorgverzekering met de werelddekking of Europa dekking biedt hier uitkomst.

Wintersportdekking niet voor ski uitrusting?

Opvallend is toch wel dat veel reisverzekeringen niet de schade aan de skiuitrusting vergoeden. De wintersport dekking vergoeden wel de kosten voor de vooruitbetaalde skipassen, skilessen. Ook is er een vergoeding voor het eerder afbreken van de wintersport vakantie. Maar schade aan de uitrusting valt onder de standaard dekking voor bagage. Geld.nl geeft aan dat zeven reisverzekeraars 1.000 euro of minder vergoeden. Hiermee heb je niet voldoende als je een compleet nieuwe skiuitrusting moet kopen.

Verzekeraars Unigarant en Verzekeruzelf.nl worden in het bericht genoemd als verzekeraars die standaard 300,- en 350,- vergoeden per item. En dan is een paar ski’s voor deze verzekeraars één item. Amanda Bulthuis van Geld.nl laat weten dat deze vergoeding echt beneden de maat is. “Je kunt de dekking bij veel verzekeraars wel uitbreiden met een extra module voor sportuitrusting, maar dan met je hier dus wel zelf aan denken.”

Lees meer over het onderzoek naar de wintersportdekking bij de reisverzekering op de site van Geld.nl. Daar staat ook aangegeven waar je allemaal op moet letten bij het afsluiten van een nieuwe reisverzekering met wintersportdekking.