Dekking voor samengestelde reis bij Kortlopende Annuleringsverzekering

Mondial Assistance ReisverzekeringenMondial Assistance biedt dekking voor samengestelde reis bij Kortlopende Annuleringsverzekering Nederlandse reizigers stellen steeds vaker hun eigen reis samen en zijn zich hierbij vaak niet bewust van de risico’s die men hierbij loopt. Wanneer een onderdeel van een samengestelde reis uitvalt, is annulering van de overige onderdelen van de reis namelijk meestal niet gedekt door de standaard annuleringsverzekering. Vanaf vandaag is het bij Mondial Assistance mogelijk om een aanvullende dekking aan de Kortlopende Annuleringsverzekering toe te voegen die dit risico wel afdekt. De verzekerde heeft dan bij uitval van een onderdeel van de samengestelde reis recht op vergoeding van kosten die gemaakt worden om de reis in aangepaste vorm voort te zetten of toch volledig te annuleren. De extra premie voor de verzekering bedraagt 1% van de reissom.
Een samengestelde reis houdt in dat vliegtickets, accommodatie en bijvoorbeeld een huurauto los van elkaar geboekt worden. Dergelijke samengestelde reizen komen steeds vaker voor. De afgelopen 5 jaar is er een significante groei van 26% in het aantal geboekte samengestelde reizen zichtbaar. Het aantal geboekte pakketreizen daalde in diezelfde periode licht met 4,4%.
De verzekerde bij Mondial Assistance kan gebruik maken van de dekking ‘Samengestelde reis’ wanneer een onderdeel van de reis onvoorzien uitvalt. Uitval kan veroorzaakt worden door natuurgeweld, zoals bijvoorbeeld een aswolk of tsunami. Maar ook door oproer en binnenlandse onlusten (een politieke opstand), een defect aan het los geboekte vervoersmiddel of een plotselinge staking. Recente voorbeelden als de aswolk in IJsland, onrusten in Thailand en de aardbeving/tsunami in Japan laten zien dat de dekking ‘Samengestelde reis’ reizigers veel kosten kan besparen. (Bron: Mondial Assistance) Zie de site van Mondial Assistance voor meer details en voorbeelden ten aanzien van de samengestelde reis dekking.