Domper op het feest: Oranjefans bestolen in Brazilië

Reisverzekering afsluitenDe Wereldkampioenschappen zijn begonnen. Het feest kan losbarsten. Samen met de voetbal gekke Brazilianen kijken naar de voetbalwedstrijden. Wie geen kaartje voor het stadion heeft kan natuurlijk op een van de vele pleinen samen met de andere fans de wedstrijden zien. Veel publiek komt af op deze openbare locaties. Het is dan ook enorm druk.

Gouden ketting

Helaas komen niet alleen de voetbal fans op deze drukken evenementen af. Ook de zakkenrollers zien hun kans om toe te slaan. De pleinen staan volgepakt met mensen. Dicht tegen elkaar kijken ze na de verrichtingen van de spelers op het scherm. Dan heb je niet direct door dat andere proberen jouw waardevolle spullen uit je zakken te halen.

De eerste Nederlanders hebben zich al bij de politie gemeld voor het aangeven van een diefstal. In Brazilië is veel politie op de been. Ze proberen met man en macht om het zakkenrollen te voorkomen. Maar de bendes zijn vliegensvlug. Nederlanders geven aan dat het afhandig maken van spullen soms gewoon brutaal en hardhandig verloopt. Waarbij je tegen een overmacht van mensen staat. Op een van de journaals is een Nederlander aan het woord die verteld dat zijn gouden ketting gewoon is afgerukt. Dat hij er weinig aan heeft kunnen doen.

Nederlandse politie in Brazilië

Ook de Nederlandse politie is aanwezig om de grote groepen Nederlandse supporters bij te staan. Samen met hun Braziliaanse collega’s proberen ze deze misstanden te voorkomen. Ze proberen zo veel mogelijk zichtbaar te zijn en te letten op de bendes. Maar ze kunnen gewoon niet overal aanwezig zijn.

Het advies is dan ook om extra goed op de spullen te letten en zo min mogelijk items van waarde zichtbaar mee te dragen. En zorg dat je in geval diefstal van belangrijke zaken contact kan nemen met je reisverzekering. Zij kunnen je bijstaan met een advies hoe te handelen als bijvoorbeeld je tickets of paspoort zijn gestolen. Erg jammer dat een mooi voetbalfeest op deze manier voor enkele fans als is uitgelopen op een domper.