Is een doorlopende reisverzekering de beste optie?

ANWB Doorlopende Reisverzekering
Iedereen heeft wel eens een jaar dat de koffers onverwachts meerdere keren worden ingepakt. Dat gold afgelopen jaar ook voor mij. Normaal plan ik in een jaar 1 vakantie of stedentrip. Maar nu ging ik meerdere keren op reis. Ik vertrok voor een drieweekse vakantie naar het heerlijke Griekenland, voor een lang weekend naar Duitsland en voor een midweek naar Barcelona. Alleen de vakantie naar Griekenland stond al geruime tijd in de planning. De andere twee reisjes waren welkome verrassingen.

Waarom voor mij een doorlopende reisverzekering?

Zodra ik wist dat ik vaker op reis zou gaan, besloot ik een reisverzekering van de ANWB af te sluiten. Ik koos voor een doorlopende reisverzekering omdat ik dan met een eenmalige premie voor een heel jaar verzekerd ben. Hierdoor kon ik onbezorgd op reis zonder dat ik steeds opnieuw een reisverzekering moest afsluiten. Wat mij betreft een aanrader.

Drie bestemmingen maar één favoriet

De korte trips naar Duitsland en Spanje waren super maar de vakantie in Griekenland was de uitblinker en dus mijn favoriet. Dit land had ik meerdere keren bezocht maar voor mij blijft Griekenland een boeiende bestemming. Het land heeft zoveel moois te bieden. Prachtige historische plaatsen maar natuurlijk ook de levendige badplaatsen met mooie stranden.

Een mazzeltje is nooit weg

Eén dag verliep wat minder leuk omdat ik in het ziekenhuis terecht kwam. Niets ernstigs maar de kosten liepen hoog op. Mijn zorgverzekeraar vergoedde de opname- en behandelingskosten rechtstreeks aan het ziekenhuis maar van het verplichte eigen risico ontving ik thuis later een rekening. Dat was even slikken. Gelukkig bleek dat ik deze rekening kon claimen bij mijn reisverzekering. Al met al betaalde ik zelf dus helemaal niets.

Welke reisverzekering past het best?

Om te bepalen wat voor mij de juiste reisverzekering was, en/of de ANWB Doorlopende Reisverzekering ook inderdaad voor mij een passende reisverzekering was heb ik de ANWB Keuzehulp Reisverzekering gebruikt. Daarmee kon ik snel en binnen enkele minuten bepalen wat voor mij een goede reisverzekering was. Voor mij was de doorlopende reisverzekering de beste optie.

(Bron:aangeleverd bericht)