Eerste Mondial Assistance parasolvlucht landt op Schiphol Airport

Mondial Assistance reisverzekeringAlarmcentrale Mondial Assistance ziet verschuiving meldingen naar voorseizoen Ruim voor het aanbreken van het hoogseizoen is vandaag de eerste parasolvlucht, een gipsvlucht in de zomer, omstreeks 19.00 u geland op Schiphol Airport. Steeds meer meldingen komen binnen op de alarmcentrale in de maanden mei en juni. Wereldwijde hulpverlener Mondial Assistance regelde een ambulancevlucht en brengt de onfortuinlijke vakantiegangers vanuit Griekenland en Kroatië naar Nederland.
Opvallend is dat er steeds eerder in het jaar meer medische meldingen komen. De alarmcentrale ziet de afgelopen jaren een duidelijke verschuiving. Er komen steeds meer meldingen in mei en juni. Vermoedelijk zijn de lagere prijzen en grotere keuze/beschikbaarheid hiervan de oorzaak. Ook in het vliegverkeer is de drukte zo groot dat een aparte vlucht moet worden ingezet voor de repatriëring. Normaliter vindt de eerste parasolvlucht plaats in midden augustus.

Letsel

De vier onfortuinlijke patiënten aan boord van de eerste parasolvlucht moeten hun verblijf in Athene en op Zakinthos (Griekenland) en Pula (Kroatië) vroegtijdig beëindigen vanwege hersenletsel (2) en door ongevallen met een quad (2). De patiënten worden direct na aankomst naar het ziekenhuis vervoerd. Met het charteren van een speciale vlucht voor zieke vakantiegangers wil Mondial Assistance voorkomen dat patiënten onnodig lang op repatriëring moeten wachten.

Meldingen alarmcentrale

De meest voorkomende problemen zijn gelijk aan die in het hoogseizoen. Het gaat vooral om maag/darm infecties. Oorproblemen komen ook vaak voor. Een verklaring hiervoor zijn de vervuilde zwembaden, die de belangrijkste veroorzakers van oorinfecties zijn.

Parasolvluchten

De wereldwijde alarmcentrales van de Mondial Assistance Group verzorgen jaarlijks voor ruim 1.500 gewonden de terugreis per vliegtuig, vanuit een vakantieplek waar dan ook op de wereld. Om de drukte in het reguliere vliegverkeer te omzeilen, maakt de hulpverlener soms gebruik van de mogelijkheid een vlucht speciaal voor gewonden te charteren. Doordat Mondial Assistance wereldwijd opereert, is de hulpverlener in staat dergelijke maatregelen te nemen. Gewonde vakantiegangers komen niet alleen met speciale parasolvluchten, maar vliegen ook mee op lijndiensten of komen met de ambulance weer naar huis. (Bron: Persbericht Mondial Assistance)