Eigen risico medische kosten kan reiziger onbewust op kosten jagen

Independer reisverzekeringNiet elke reisverzekering vergoedt het eigen risico van de zorgverzekering. Dit jaar bedraagt het verplicht eigen risico van de zorgverzekering 350 euro per persoon. Sluit je een reisverzekering af met geneeskundige kosten en beland je tijdens je vakantie in het ziekenhuis? Dan bestaat de kans dat je het eigen risico van je zorgverzekering zelf moet betalen, omdat je reisverzekeraar dat niet vergoedt. En dan kan een ongeval op vakantie, ondanks een reisverzekering, duur uitpakken. Zeker als je het eigen risico van je zorgverzekering hebt verhoogd naar bijvoorbeeld 850 euro.
Interpolis, een van de grootste reisverzekeraars, vergoedt het eigen risico niet, net als de verzekeraars Avéro Achmea, Allianz, HEMA en Zilveren kruis Achmea. Maar veel andere reisverzekeraars vergoeden het eigen risico van de zorgverzekering wel als je in het buitenland ziek wordt. Er zijn ook reisverzekeraars die voor schades een eigen risico hanteren, dus ook voor geneeskundige kosten. Bij Reaal en ING betaal je eerst 50 of 100 euro zelf voor de verzekeraar uitkeert.

Voorbeeld verschillen reisverzekering

Twee partners kiezen een reisverzekering met Europa-dekking en geneeskundige kosten. Beide hebben een eigen risico van 350 euro bij de zorgverzekering. Na een ongeval belanden ze in het ziekenhuis. Samen betalen ze de eerste 700 euro aan kosten zelf. Had dit paar voor een vrijwillig eigen risico gekozen bij de zorgverzekering? Dan waren ze mogelijk nog meer kwijt. Ze hadden dan maximaal 1.700 euro zelf moeten betalen, ondanks hun reisverzekering.

Bekijk het overzicht van alle reisverzekeraars om te zien welke het eigen risico geheel of gedeeltelijk vergoedt. (Bron: Persbericht Independer.nl)