Europeesche Reisverzekering met dekking Elfstedentocht

Europeesche ReisverzekeringEuropeesche Reisverzekering met dekking Elfstedentocht
Het was natuurlijk een gok die Europeesche Reisverzekering nam met de dekking voor de Elfstedentocht. Toen de spanning begon te stijgen over het wel of niet doorgaan van de tocht der tochten. Maakte de Europeesche bekend opnieuw een verzekering aan te bieden met een Elfstedentochtdekking. Leden van de vereniging van de Friese Elf steden die een startbewijs hebben, kunnen met een gerust hart op vakantie gaan. Mocht de tocht verreden worden, kan de vakantie gratis geannuleerd of afgebroken worden. De verzekering dekt dan de kosten. Deze gratis extra verzekering wordt aangeboden tot het moment dat de vereniging bekend maakt dat de tocht doorgaat. Daarvoor moet natuurlijk wel een ijsvloer zijn van minimaal 15 centimeter.

ANWB reisverzekering en Unigarant ook Elfstedentocht dekking

De Europeesche Reisverzekering was niet de enige verzekeraar die de Elfstedentocht dekking hanteert bij een reisverzekering. Ook de verzekerden van Unigarant en ANWB verzekeringen krijgen een dekking vanuit de gesloten verzekering. Ook bij deze verzekeraars kan de geboekte reis bij doorgaan van de tocht worden geannuleerd.

Extra dekking op reisverzekering niet meer nodig?

Nu het bestuur heeft aangegeven dat de tocht voorlopig niet zal doorgaan, en de weersverwachtingen een dooi periode voorspellen, zal deze dekking niet meer echt nodig zijn. Je weet echter nooit. Want was de laatste Elfstedentocht niet eind februari gereden? Het kan dus nog altijd gaan vriezen.