FBTO gaat voorwaarden annuleringsverzekering aanpassen

FBTO annuleringsverzekeringVerzekeraar FBTO maakt bekend dat het de voorwaarden van de annuleringsverzekering gaat aanpassen. Dit als resultaat van een discussie die consumenten hebben gevoerd op het platform Onderling.nl. Op dit platform dat door FBTO is mogelijk gemaakt worden stellingen voorgelegd aan de consumenten. Zij mogen bepalen of de standpunten van de verzekeraar ten aanzien van verschillende verzekerings kwesties juist zijn. Bij de lancering van dit Onderling platform gaf de verzekeraar aan ook iets te gaan doen met de meningen van de consumenten.

Vorig jaar is op Onderling.nl een discussie gevoerd over de schade door natuurrampen. Naar aanleiding van de welk bekende vulkaan uitbarsting. In de polisvoorwaarden van de annuleringsverzekering wordt uitleg gegeven over de dekking van deze verzekering. Op deze manier kun je terugvinden waarvoor je als verzekerde een dekking hebt. In deze voorwaarden staat niets over natuurrampen.

Nieuwe polisvoorwaarden annuleringsverzekering

De forumleden op Onderling.nl hebben aangegeven dat ze vinden dat natuurrampen standaard verzekerd zouden moeten zijn. FBTO heeft daarom ook uitgezocht of de annuleringsverzekering hierop kan worden aangepast. Het is mooi om te horen dat FBTO heeft besloten om per direct de voorwaarden van de annuleringsverzekering aan te passen. Zo is de volgende informatie toegevoegd:
U kunt niet bij uw vakantieadres komen
U kunt door natuurgeweld niet bij het vakantieadres komen waar u tijdens de reis zou verblijven. En u kunt daarvoor in de plaats ook niet in een andere accommodatie in de buurt logeren dat van ongeveer hetzelfde type is als de accommodatie waar u heen zou gaan. Met natuurgeweld bedoelen we ook bijvoorbeeld een aardbeving, lawine, een orkaan of een vulkaanuitbarsting.
Zie voor meer informatie over de annuleringsverzekering en de volledige tekst van de polisvoorwaarden de site van FBTO.

Let bij het afsluiten van een verzekering goed op de annuleringsverzekering voorwaarden. Deze moeten wel bij je persoonlijke situatie passen, ga niet alleen voor een goedkope annuleringsverzekering

Zie voor informatie over de specials pagina over de FBTO reisverzekering