Hoeveel kan ik besparen met reisverzekering vergelijken

Reisverzekering ActueelEerder deze week heb ik al eens gekeken naar de autoverzekering. Waarbij ik de diverse aanbieders heb vergeleken op de basisverzekering voor de auto. Vervolgens op basis van de dezelfde criteria een vergelijking laten uitvoeren door Independer.nl en de vergelijkingssite Premie.nl. Deze resultaten zijn terug te vinden op site voor autoverzekeringen.

Nu ook maar eens de reisverzekering vergelijken. Zelf ga ik niet op wintersport dit jaar maar mijn familieleden wel. Daarbij heb ik dit jaar weer een verre reis buiten Europa in het verschiet. Voor het vergelijken van de reisverzekering ga ik uit van een reisverzekering voor de hele familie met een werelddekking, ongevallendekking en een dekking voor de wintersport. Waarbij de gezinssamenstelling bestaat uit twee volwassenen en twee oudere kinderen.

Mijn voorkeur gaat vervolgens uit naar een doorlopende reisverzekering met een annuleringsverzekering. Op dit moment loopt mijn verzekering bij de Europeesche. Ben zeer benieuwd hoe deze reisverzekering uitkomt in de vergelijking.

VerzekeraarPremie per maandOpmerkingen
Centraal Beheer16,94Inclusief werkgevers korting
Europeesche Niet mogelijk
FBTO13,30 
Univé13,22Beperkte annulerings dekking
Zelf.nl14,08 

Voor bepaalde verzekeraars is het mogelijk om een extra korting te krijgen op de premie aan de hand van collectiviteiten. Centraal Beheer heeft met veel werkgevers afspraken gemaakt over de verzekeringen. Dit kan veel korting opleveren en soms ook wel eens extra dekkingen.

Het is niet eenvoudig om de reisverzekeringen alleen op de premie bedragen te vergelijken. Ook al klinken de modules bij de verschillende reisverzekeringen gelijk. Niet iedere reisverzekeraar hanteert dezelfde dekkingsvoorwaarden. Dit moet je dus erg goed controleren. Zeker voor de dekkingen die in de persoonlijk situatie juist extra belangrijk zijn. Het is goed om te weten dat bij veel verzekeraars het mogelijk is om het de reisverzekering uit te breiden.

Mocht je nu nog niet weten of een werelddekking relevant is, kun je deze misschien eerst even laten zitten. Vraag dit voor alle zekerheid wel even na. Bij mijn tussenpersoon en mijn reisverzekering was dit zeer eenvoudig. Een e-mail was genoeg om de dekking te verhogen. Helaas is de Europeesche nu bezig met een uitwijk test van haar internetsite. Daardoor is het niet mogelijk een premieberekening te doen. Later nog maar eens proberen.