Kan ik een reisverzekering zonder eigen risico afsluiten

reisverzekering zonder eigen risico

Moet je een schade claimen op je reisverzekering, krijg je op eens te maken met eigen risico. Erg vervelend. Maar kun je ook een reisverzekering zonder eigen risico afsluiten? Veel consumenten staan bij het afsluiten van een nieuwe reisverzekering niet echt stil bij dit eigen risico. Bij een reisverzekering wordt dit ook niet zo sterk onder de aandacht gebracht als bij de zorgverzekeringen.

Bij het afsluiten van een nieuwe reisverzekering gaat het vaak om de scherpste premie. Hiervoor maken de verzekeraars juist ook de reclame. Met lage vanaf premies wordt de klant gelokt naar de reisverzekering.

Een reisverzekering zonder eigen risico is vaak duurder. Maar heb je een schade? Dan krijg je zonder eigen risico meestal meer uitgekeerd. Juist een eigen risico gecombineerd met de dagwaarde kan het schadebedrag wel eens tegenvallen.

Vooral bij populaire producten als een laptop en iPad wordt veel afgeschreven. Met schadebedrag dat dan wordt uitgekeerd kun je meestal geen nieuwe laptop of iPad kopen.

Vergelijken reisverzekering zonder eigen risico

Om te kijken bij welke verzekeraars een reisverzekering zonder eigen risico mogelijk is heb ik dit keer eerst gekeken naar de vergelijkingssites. Hierbij heb ik de volgende sites gebruikt:

 • independer.nl
 • geld.nl
 • hoyhoy.nl
 • Pricewise

Reisverzekeringen vergelijken – Geld.nl

Bij de reisverzekeringen via Geld.nl wordt je als eerste gevraagd om de postcode, geslacht en geboortedatum. Daarna maak je een keuze uit de gewenste basisdekking voor de reisverzekering. Geld.nl adviseert een doorlopende reisverzekering.

Je geeft vervolgens de gewenste aanvullende dekking aan. Bij deze selectiecriteria kun je niet aangeven dat je alleen reisverzekering zonder eigen risico wilt afsluiten.

Op basis van de opgegeven informatie worden reisverzekeringen geselecteerd. Pas in dit overzicht zie ik voor het eerst welke reisverzekeringen een eigen risico hebben. Per reisverzekering is de hoogte van het eigen risico weergegeven. Dit eigen risico kan oplopen tot 125 euro per verzekering.

In het vergelijkingsresultaat van Geld.nl kan ik de volgende reisverzekeringen afsluiten zonder eigen risico:

 • Allianz Global Assistance
 • Avéro Achmea
 • Centraal Beheer
 • Europeesche
 • De Goudse
 • nl
 • Zilveren Kruis Achmea

Het gaat hier om een moment opname. Zie voor het actuele resultaat de site van Geld.nl

Reisverzekeringen vergelijken – HoyHoy.nl

Vergelijkingssite Hoyhoy.nl vraagt in de vergelijkingsmodule als eerst om de soort reis die je wilt verzekeren. Daarna geef je de persoonsgegevens en gewenste dekkingsgebied op. Aangevuld met de keuzes voor de standaard rubrieken en bijzondere rubrieken.

Als je kiest voor een bagagedekking kun je meteen aangeven wat de gewenste hoogte van het eigen risico is.

Op basis van de opgegeven gegevens toont Hoyhoy vier reisverzekeringen. Alleen bij de reisverzekering Unigarant uitgebreid Doorlopende reis is het eigen risico nul.

Voor de andere drie getoonde reisverzekeringen is een eigen risico van € 50 van toepassing.

Reisverzekeringen vergelijken – Independer

Independer vraagt bij de premieberekening eerst voor wie de reisverzekering afgesloten gaat worden. En of je kinderen wilt meeverzekeren. In het vervolgscherm kies je de gewenste dekking. Independer adviseert hier de doorlopende reisverzekering.

Je kunt wel aangeven welke dekkingen je graag wilt hebben in de reisverzekering. Plus voor welke reisduur van een aaneengesloten vakantie de verzekering dekking moet hebben.

Ook bij Independer geen mogelijkheid om aan te geven dat je een reisverzekering zonder eigen risico wilt afsluiten.

Als resultaat wordt een top 3 van reisverzekeringen getoond. Hierbij is ook aangegeven wat het eigen risico is per reisverzekering. Hier kan ik ook voor alle geselecteerde reisverzekeringen in één kiezen.

In het totaal overzicht kun je de reisverzekeringen sorteren op de hoogte van het eigen risico. Bij Independer veel meer reisverzekeringen op basis van mijn criteria zonder eigen risico. Hierbij dezelfde reisverzekeringen als Geld.nl. Maar ook de volgende reisverzekeringen:

 • Aegon
 • ANWB
 • ASR
 • Ditzo
 • Nationale Nederlanden
 • Unigarant

De Ditzo reisverzekering kun je niet via Independer afsluiten.

Reisverzekeringen vergelijken – Pricewise

De vergelijker voor reisverzekeringen werkt bijna hetzelfde als hierboven bij Hoyhoy is beschreven.

In het resultaat bij Pricewise krijg ik slechts één reisverzekering aangeboden. Deze ASR Voordeelpakket doorlopende reisverzekering is zonder eigen risico.

Premieverschil bij reisverzekering zonder eigen risico

Op basis van de resultaten uit de vergelijkingssites heb ik voor een paar reisverzekering gekeken wat de premie verschillen zijn als je kiest voor een eigen risico van € 100,-.

In onderstaande tabel de resultaten per reisverzekering. Hierbij is gekozen voor een doorlopende reisverzekering met een annuleringsverzekering. Dit voor één persoon met een werelddekking, ongevallen en dekking medische kosten. Geen extra dekkingen voor wintersport, rechtsbijstand of geld.

ReisverzekeringPremie zonder Eigen RisicoPremie met Eigen Risico
Aegon€ 5,28€ 4,99
ANWB€ 5,56€ 5,34 *
Ditzo€ 7,17€ 6,81 **
Nationale Nederlanden€ 10,01€ 9,09
Univé € 6,74 ***

De getoonde premie is de premie per maand. Onderling kunnen de reisverzekeringen toch verschillen in dekking. Ondanks dat zoveel mogelijk dezelfde selectiecriteria zijn gebruikt.

* Bij de ANWB reisverzekering met Eigen Risico is een Eigen Risico van € 50,- van toepassing.

** Bij de Ditzo reisverzekering met eigen risico is het eigen Risico bedrag € 75,-.

*** Bij de Univé reisverzekering is een eigen risico van € 50,- van toepassing.

Ook bij de hierboven getoonde premies gaat het om een moment opname. Voor de actuele premie en polisvoorwaarden verwijs ik je graag naar de websites van de verzekeraars. Maar voldoende keuze om een reisverzekering zonder eigen risico af te sluiten.