Medische kosten wintersport wel verzekerd?

Medische kosten wintersportGeld.nl komt deze week met een persbericht over de dekking van de reisverzekering met een aanvullende dekking voor wintersport. De aanvulling wintersport is volgens de vergelijkingssite niet goed voor onbezorgd skiën. Tot deze conclusie komt de vergelijkingssite na het beoordelen van de wintersportdekking van 31 reisverzekeraars. Bij de aanvullende wintersportdekking zijn medische kosten vaak niet meegenomen en dekking voor schade aan je ski- of snowboarduitrusting is niet altijd toereikend.

Medische kosten wintersport niet standaard

Met het afsluiten van een reisverzekering met wintersportdekking verwachten veel consumenten dat ze ook een dekking hebben voor medische kosten. Een dekking die medische kosten vergoedt na een ongeluk met skiën of snowboarden. Dit blijkt dus niet zo maar het geval te zijn. De medische kosten worden alleen vergoed als je ook een dekking voor medische kosten hebt.

Geld.nl geeft aan dat deze dekking standaard is bij negen verzekeraars. Dit zijn de reisverzekeraars Ditzo. De Goudse, ING, Nederlanden van Nu, Reaal, Route Mobiel, SNS Bank, Unigarant en ZLM.

Bij de andere reisverzekeraars moet je een aparte dekking afsluiten voor de medische kosten.

In het persbericht geeft Geld.nl aan dat het ook niet verstandig is om te vertrouwen op de basisverzekering van je zorgverzekering. Deze basisverzekering geeft alleen een vergoeding voor spoedeisende hulp. Hierbij worden de in Nederland gangbare tarieven gehanteerd. Deze liggen vaak lager dan de kosten in de bekende wintersportlanden als Oostenrijk en Zwitserland.

Een aanvullende dekking bij je reisverzekering afsluiten is dus verstandig. Vaak geeft deze aanvullende verzekering ook een vergoeding voor het eigen risico van je zorgverzekering.

Dure wintersportspullen

Geld.nl geeft ook het advies om goed te kijken of je reisverzekering wel een goede dekking heeft voor de wintersportuitrusting. Wat is de maximale vergoeding bij schade of diefstal. De meeste reisverzekeraars valt de uitrusting gewoon onder de standaard dekking. De hoogte van deze dekking is volgens Geld.nl wel erg verschillend. Bij Allianz Global Assistance is de vergoeding maximaal € 350,- per paar ski’s of snowboard. De reisverzekering van ZLM heeft een maximale vergoeding van € 600,- per item.

De maximale vergoedingen verschillen sterk tussen de reisverzekeringen. Bij 8 reisverzekeraars valt de sportuitrusting niet onder de bagagedekking. Bij deze verzekeraars moet je voor de wintersport spullen een aparte dekking afsluiten. Zie de site van Geld.nl voor een overzicht van deze verzekeraars.

Het blijft dus goed opletten bij het afsluiten van je reisverzekering. Kijk niet alleen naar de premie maar ook naar de verschillen in dekking en de hoogte van de vergoedingen. Kijk daarbij ook naar je huidige zorgverzekering voor de medische dekking.