Mondial Assistance: Belangrijke tips voor EK-reizigers

Mondial Assistance ReisverzekeringMet het EK-voetbal in de Oekraïne en Polen in aantocht tipt Mondial Assistance reizigers met alle mogelijke voorzorgsmaatregelen om veilig van het voetbaltoernooi te kunnen genieten. De alarmcentrale en reisverzekeraar richt zich hiermee vooral preventief op eventuele gezondheidsrisico’s en andere ongemakken die reizigers in de beide landen kunnen tegenkomen. Gestrande reizigers met de auto kunnen ook op hulp rekenen van de alarmcentrale. Iedereen die regulier recht heeft op hulpverlening in Europa door Mondial Assistance, bij pech of een ongeval, wordt in beide landen geholpen.

Tien belangrijke tips van Mondial Assistance voor op reis

Hieronder de tien belangrijkste tips om onbezorgd het Nederlandse elftal aan te moedigen:

  1. Reizigers met gezondheidsproblemen dienen altijd een Europees Medisch Paspoort bij zich te hebben.
  2. Voor de Oekraïne is een hepatitis A en een bijgewerkte DTP vaccinatie van belang. Ook wordt een vaccinatie voor mazelen geadviseerd als ze de ziekte of deze prik vroeger niet hebben gehad. Denk ook aan tekenbeetpreventie of teken vaccinatie bij een verblijf in dichtbeboste gebieden.
  3. Bij alcoholgebruik wordt het vochtniveau in het lichaam drastisch verlaagd. Zorg dus dat je alcoholconsumptie met water afwisselt, zodat de vochthuishouding op peil blijft. In zowel Polen als de Oekraïne is het kraanwater van wisselende kwaliteit. Koop dus altijd flessen water in de supermarkt en let er op dat de flessen ongeopend zijn.
  4. Pas op met het nuttigen van illegaal gestookte alcohol, want het kan giftig zijn.
  5. Zwemmen in oppervlaktewater in de buurt van industriegebieden en in rivieren die vanuit gebieden stromen wordt in beide landen afgeraden, omdat bepaalde bacteriën en verontreinigingen als zware metalen in het water kunnen voorkomen.
  6. In de Oekraïne komen geslachtsziekten onder de lokale bevolking relatief vaak voor. Veilige seks is dus extra aan te raden.
  7. Check of de reisverzekering je voldoende dekking geeft voor alle bagage die je meeneemt (vooral bij digitale apparatuur zoals smartphones, iPad, laptop, navigatiesysteem) en of je een goede verzekering voor medische kosten hebt.
  8. Reis je met de auto, check of de Oekraïne en Polen binnen de dekking valt van de autoverzekering en pechhulpverzekering.
  9. Let op de snelheid op de Oekraïense wegen en houdt er rekening mee dat de wegen een slechte belijning en verlichting hebben.
  10. Neem een volledig reservewiel mee en een Multi-nippel als je LPG als brandstof gebruikt.

Mondial Assistance helpt gestrande EK-supporters

De KNVB verwacht dat zo’n tienduizend supporters naar het EK afreizen. De alarmcentrale van Mondial Assistance heeft voor deze EK-supporters extra voorbereidingen getroffen. De Oekraïne valt vaak niet binnen de dekking van een auto- of pechhulpverzekering. Oranje fans, die regulier recht hebben op hulpverlening bij pech of een ongeval binnen Europa, uitgevoerd door Mondial Assistance, krijgen toch gewoon hulp van de alarmcentrale als ze stranden in de Oekraïne. Als service zorgt Mondial Assistance ervoor dat de auto van de verzekerde wordt weggesleept naar de dichtstbijzijnde garage voor reparatie. De kosten hiervan vallen tijdelijk onder de dekking. (Bron: Persbericht Mondial Assistance)