Mondial Assistance zet in op duidelijke taal

Mondial Assistance reisverzekeringMondial Assistance transparanter met heldere voorwaarden. Mondial Assistance introduceert nieuwe heldere voorwaarden. De reisverzekeraar en hulpverlener ontdoet de tekst van ingewikkelde juridische formuleringen en schrijft in een meer begrijpelijke taal. Daarnaast zijn de voorwaarden toegankelijker en klantgerichter door onder meer de toevoeging van een wegwijzer. De nieuwe voorwaarden zijn als eerste ingevoerd bij de vernieuwde Globetrotter Verzekering.
Op 15 maart volgt de Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering. In de loop van 2012 zullen gefaseerd de voorwaarden van alle verzekeringsproducten van Mondial Assistance worden aangepast. Naast het herschrijven van de voorwaarden in een meer begrijpelijke taal, zijn de voorwaarden toegankelijker en klantgerichter gemaakt. De voorwaarden zijn voorzien van een nieuw design met een groter lettertype en een begeleidende wegwijzer met handige telefoonnummers en tips.

Waarom nieuwe voorwaarden Mondial Assistance

Door begrijpelijk te communiceren weten klanten beter wat ze van hun verzekering kunnen verwachten. De doelstellingen van Mondial Assistance zijn dat de voorwaarden voor minstens 80 procent van de Nederlandse bevolking begrijpelijk zijn, maar ook dat ze uitnodigen tot lezen en innovatief en transparant zijn. Dit betekent onder andere dat juridische termen zo veel mogelijk zijn vervangen door uitdrukkingen die dagelijks gebruikt worden. Ook is het aantal woorden in de voorwaarden fors teruggebracht. (Bron: Persbericht Mondial Assistance)