Nederlanders claimen te veel bij reisverzekering ?

Claimen ReisverzekeringEerder deze maand kwam het verbond van verzekeraars met het nieuws dat verzekeraars vorig jaar teveel hebben uitgekeerd op de reisverzekering. In totaal zou het om bijna 200 miljoen gaan dat Nederlandse reisverzekeringen hebben uitgekeerd voor gestolen, verloren of beschadigde spullen.
Natuurlijk een groot bedrag. Gelukkig ziet het verbond geen toename van het teveel aan uitgekeerde claims. In de berichtgeving van het Verbond staat te lezen dat het meeste geld is uitgekeerd aan diefstal van koffers en tassen. Dit gevolgd door mobiele telefoons en brillen.
Veel Nederlanders hebben een reisverzekering wanneer ze op vakantie gaan. We nemen dan ook vaak de dure spullen mee. de ANWB zag al een toename van 11% van de tijdelijke reisverzekeringen ten opzicht van het vorige jaar. Maar we claimen te veel bij reisverzekering, doorlopende- of kortlopende reisverzekering? Of verschillen de verzekerden van mening ten opzichte van de reisverzekeraar?

Het aantal doorlopende reisverzekeringen is mogelijk wel gedaald ten opzichte van het vorige jaar. Gaan Nederlanders minder vaak op vakantie of is dit een besparing op de verzekeringspremies. Ondanks de afname is de doorlopende reisverzekering nog wel het populairst. Vooral bij de vakantiegangers die het buitenland opzoeken.
De reisverzekeraars proberen om het onterecht claimen van schade tegen te gaan. De branche organisatie geeft aan dat de verzekeraars er zijn om de consument te helpen wanneer dit nodig is. Maar dat ze ook vaker achteraf gaan controleren of een uitkering wel terecht was. De verzekeraars dringen erop aan om in geval van schade door diefstal en verlies van bagage en geld direct aangifte te doen bij de politie. Dit proces verbaal kan helpen bij een vlotte schadeafhandeling.