Nog een doorlopende reisverzekering nodig? Wat kan je besparen.

Reisverzekering ActueelHet vakantiegeld is gestort maar de vakanties zijn nog niet allemaal geboekt. Dat maak je op uit de berichtgeving in de verschillende media. Misschien kijken we wel even de kat uit de boom en wachten we wat het weer gaat doen en/of we nog een mooie aanbieding kunnen scoren voor de vakantiereis. En wanneer je op vakantie gaat zal ook een reisverzekering overwogen moeten worden.

Heeft het zin om in de persoonlijke situatie een reisverzekering te sluiten. En zo ja, wordt het een kortlopende reisverzekering of een doorlopende reisverzekering. Op het vlak van de reisverzekeringen zijn er veel aanbieders en dus ook veel mogelijkheden.

Deze verzekering kenmerkt zich verder door het gemak waarmee deze gesloten kan worden. Met het beantwoorden van enkele vragen kun je al bepalen welke reisverzekering past en wat daarvoor de premie is. Voor dat je een nieuwe reisverzekering afsluit is het altijd goed om de dekking van de lopende reisverzekering te vergelijken met de mogelijkheden bij een nieuwe reisverzekering. Door even rond te kijken op het internet kom je al gauw achter de prijsverschillen van de reisverzekering en kom je ook leuke acties tegen bij sommige verzekeraars. Toch weer mooi meegenomen. Bij het reisverzekering vergelijken moet je niet alleen naar de premie kijken maar ook naar de dekking. Deze kan enorm verschillen.

Niet iedere verzekeraar heeft een watersportdekking in de basis dekking opgenomen. Ook zijn er verschillen in de hoogte van de verzekerde bedragen. Om dit te vergelijken is helaas iets meer inspanning nodig. We hebben vandaag een vergelijking van een aantal reisverzekeringen gedaan. Daarbij ga ik uit van een gezin met twee ouders en twee kinderen onder de twaalf jaar. Hierbij kiezen we voor een werelddekking, watersportdekking en een annuleringsverzekering.

Bij het bepalen van de lijst van verzekeringen die ik vergelijk ben ik uit gegaan van de aanbieders die als eerste te binnen schieten. Tevens kijk ik welke doorlopende reisverzekeringen bij Independer.nl goed naar voren komen. Het gaat dus om een vergelijking van de doorlopende reisverzekering.

Verzekeraar Premie per maand Opmerkingen
Centraal Beheer17,85 (incl)Kinderen tot 5 jaar gratis
Europeesche15,30 (incl)Kinderen tot 5 jaar gratis
FBTO14,38 (incl) 
OHRA12.27 (incl)Actie tarief
Univé14,52 (incl)Het comfort pakket
Zelf.nl11,62 (incl)Met korting, zonder poliskosten
Hema8,35  (excl)Komen poliskosten bij
ANWB13,76 (incl)Komen poliskosten bij
InShared12,76 (incl)Mogelijk jaarpremie retour

FBTO heeft op dit moment een actie lopen bij het afsluiten van een doorlopende reisverzekering. Bij de Europeesche is gekozen voor een annuleringsdekking van 1500 euro. Bij het bepalen van de premie van de OHRA reisverzekering is het niet duidelijk of dit wel of niet voor een werelddekking is.

Bij Unive is gekozen voor het uitgebreide comfort pakket met een annuleringsverzekering van maximaal 1500 euro. Bij Zelf.nl staat aangegeven dat de poliskosten ook gerekend worden en is het niet duidelijk of de watersport dekking nu wel is gesloten. Deze was niet als aparte optie beschikbaar in de premie berekening. Bij Hema.nl valt de lage premie op voor de doorlopende reisverzekering.

De wintersportdekking is gratis opgenomen. Het is niet duidelijk of de watersportdekking nu wel is afgesloten. Helaas staat in kleine letters aangegeven dat de getoonde premie zonder de poliskosten is van zes euro. Bij de ANWB reisverzekering loopt nu een actie met 3 gratis reizen magazines bij afsluiten van de doorlopende reisverzekering. Ook kun je als ANWB lid nog een extra korting krijgen op de premie voor de reisverzekering. Ook bij InShared is niet duidelijk of de watersportdekking binnen de verzekering valt.