Nu het juiste moment voor reisverzekeringen vergelijken?

Reisverzekering ActueelHet is al weer een poosje geleden dat ik naar de verschillen van de reisverzekering heb gekeken. Nu met het mooie weer en de vakantie voor de deur is het wel een goed moment voor reisverzekeringen vergelijken. De wintersport is achter de rug en binnenkort wordt het vakantiegeld gestort. Dit is voor veel gezinnen ook het moment om direct de zomervakantie te boeken. Dan is ook verstandig om te controleren of de verre vakantie of watersport vakantie wel is onder de dekking van de reisverzekering valt.

Misschien kun je ook wel profiteren van een leuke actie bij het afsluiten van een nieuwe doorlopende reisverzekering. Dus even gekeken naar het huidige aanbod van de reisverzekering. Voor de relevante aanbieders gekeken naar de prijs van de doorlopende reisverzekering inclusief een annuleringsverzekering. Daarbij ben ik uit gegaan van een werelddekking en een gezins situatie van twee volwassenen en twee oudere kinderen.

De ongevallen dekking neem ik ook mee maar de wintersport dekking laat ik uit het pakket als het mogelijk is. Want bij sommige reisverzekeringen zit deze wintersport dekking standaard in het pakket.

VerzekeraarPremie per MaandOpmerkingen
Centraal Beheer16,05 (incl assurantiebelasting) 
Europeesche14,90Dekking annulering tot 1500
FBTO12,84 (incl assurantiebelasting)Nu speciale actie bij FBTO
OHRA15,21Wintersportdekking onderdeel basispakket
Unive14,52 (incl assurantiebelasting)Wintersportdekking onderdeel basis en Annuleringsverzekering maximaal € 1500,-
Zelf.nl12,15 (incl assurantiebelasting)Komen nog poliskosten bij

Getoonde premiebedragen zijn niet altijd inclusief assurantiebelasting. Bij het bepalen van de premie per maand heb ik geen rekening gehouden met eventuele extra korting die je kan krijgen bij deelname aan een collectiviteit of een pakketkorting. Maar let bij het afsluiten van een reisverzekering wel op of dit een mogelijkheid is. Dergelijke kortingen kunnen best een leuke reductie op de premie betekenen en soms ook aanvullende dekkingen.

Bij het reisverzekering vergelijken is het goed om vooraf vast te stellen wat je persoonlijke voorkeuren zijn en welke dekking je minimaal wilt afsluiten. Daarbij moet je soms ook een keuze maken voor de hoogte van een dekking die je minimaal wilt hebben. Vaak is de hoogte van de dekking in de voorwaarden vastgesteld.

Echter sommige reisverzekeringen bieden meer flexibiliteit en keuze. Hierbij lijkt het vaak dat de reisverzekering complexer is. Bijvoorbeeld bij de Europeesche kun je de hoogte van de annulerings dekking kiezen. Soms niet relevant maar wel handig van de reiziger die gaat voor luxe en een hoger prijssegment.