Off-piste skiën wel verzekerd?

Off-piste skiën Veel Nederlanders hebben de wintersportvakantie al achter de rug. Maar een grote groep gaat nog afreizen naar de wintersportgebieden. En met veel sneeuw op de pistes lokt het off piste skiën. Maar is Off-Piste skiën wel verzekerd? Verzekeraar Ditzo komt met een update op haar website.

Kosten Off-piste skiën gedekt?

In de wintersportgebieden wordt met man en macht gewerkt aan het prepareren van de pistes. En op steeds meer locaties kun je ook gemarkeerde routes nemen die niet geprepareerd zijn. Toch kunnen veel wintersporters het niet laten om ook buiten deze gebieden te gaan. De nieuwe skispullen maken dit makkelijker.

Verzekeraars krijgen nu vaker te maken met Off-piste ongelukken. Hier kunnen de kosten al gauw oplopen. Denk maar eens aan een reddingsactie met een trauma helikopter. De meeste verzekeraars vergoeden deze kosten van ongelukken die off-piste gebeuren niet. Ook zijn er verzekeraars die voorwaarden stellen aan het off-piste skiën. Alleen onder begeleiding van een gids of skileraar is er dan een dekking.

Soepeler met kosten Off-piste skiën

Ditzo geeft aan dat zij soepeler omgaat met de eventuele kosten bij off-piste skiën. Iedereen moet kunnen genieten van het mooie off-piste skiën. Zolang dat maar verstandig wordt gedaan. Voorwaarde is wel dat je een aanvullende dekking neemt op de Ditzo reisverzekering. Het gaat hier om de module “Sporten en Wintersport”.
Ditzo geeft aan dat de volgende situaties wel zijn uitgesloten op deze dekking:

  • schade als gevolg van bewust roekeloos gedrag
  • schade als gevolg van bewust verboden of waarschuwingen negeren
  • schade als gevolg van een te hoog risico bij de off-piste activiteiten
  • Off-piste bij lawine gevaar

Ten aanzien van het bepalen van het lawine gevaar hanteert Ditzo het Europese waarschuwingssysteem. Dit systeem werkt met de volgende vijf codes:

  1. gering gevaar
  2. matig gevaar
  3. aanzienlijk gevaar
  4. groot gevaar
  5. zeer groot gevaar

Ditzo hanteert de richtlijn dat off-piste skiën te gevaarlijk is bij een code van 3 of hoger.

Natuurlijk is het verstandig dat je bij off-piste zorgt voor een goede voorbereiden. Zie de blog van Ditzo voor enkele tips om je voor te bereiden.