Reisorganisaties halen Nederlanders terug uit Egypte

Mondial Assistance ReisverzekeringenVandaag hebben de reisorganisaties overlegd over de situatie in Egypte. Wat te doen met de reizigers die hun vakantie vieren in Egypte. De grote reisorganisaties zoals TUI, Thomas Cook en Oad hebben besloten om te beginnen met het terughalen van de Nederlanders die nu in Egypte proberen vakantie te vieren.

We konden al dagen op televisie zien dat de situatie in Egypte erg gespannen was en wellicht niet meer veilig genoeg voor de buitenlanders. Nadat het ministerie van Buitenlandse zaken een aangescherpt reisadvies had afgegeven hebben ook de reisorganisaties de knoop doorgehakt. Deze boodschap is naar buiten gekomen door de woordvoerders.

Op dit moment wordt zo snel mogelijk geprobeerd om alle van de ruim 3000 reizigers te informeren over de beslissing. Iedereen zal informatie ontvangen hoe de terugreis zal worden verzorgd.

Op de sites van Mondial Assistance en de verzekeraars als Centraal Beheer en FBTO zijn nog geen berichten te vinden die hierop ingaan. De focus ligt eerst even op het veilig terughalen van de reizigers. Pas daarna zal de financiƫle kant afgewikkeld worden. Zal waarschijnlijk een enorme opluchting zijn voor de reizigers die nu in Egypte verblijven.