Reisverzekering met wintersportdekking afsluiten?

wintersportdekkingOpzoek naar een reisverzekering met wintersportdekking? Als je binnenkort op wintersport gaat is het verstandig om even naar de dekking van je reisverzekering te kijken. Of je nu een kortlopende of doorlopende reisverzekering hebt. Medische kosten bij een skiongeval kunnen hoog oplopen. En de reisverzekering met wintersportdekking verschilt sterk bij de verzekeraars.

Reisverzekering met wintersportdekking waarop letten?

Natuurlijk wil je er niet te lang over nadenken. Maar een ongelukje zit in een klein hoekje. Het is druk op de pistes en niet iedereen is even ervaren met skiën of snowboarden. En als het mis gaat wil je natuurlijk goed geholpen worden.

Bij een skiongeval op de piste kan het nodig zijn dat je van de piste gehaald moet worden. Bijvoorbeeld me een banaan of met een helikopter. Deze kosten worden meestal vergoed door een reisverzekering met wintersportdekking.

En mocht je met een gipsvlucht terug naar Nederland moeten, wil je ook graag dat je reisverzekeraar helpt en de reisverzekering de kosten dekt.

Ben je een fanatiek off-piste skiër? Kies dan voor een reisverzekering met wintersportdekking die dit toestaat. (lees meer over off-piste bij Ditzo)

Als je in het buitenland medische zorg nodig hebt kan het zijn dat je zorgverzekering dit vergoedt. Heb je dan nog niet het volledige eigen risico gebruikt, komen deze voor eigen rekening. Er zijn reisverzekeringen die het verplichte en vrijwillig eigen risico van de zorgverzekering vergoeden.

Let bij de dekking van de reisverzekering ook op de vergoedingen voor schade en/of diefstal van de skispullen. Kijk ook goed naar de hoogte van de dekking bij de reisverzekering. Bij de wintersport gaat het vaak om dure materialen. De dekking op de reisverzekering kan beperkt zijn. Kosten wintersport zijn al hoog genoeg. Je wilt dan niet nog eens een extra ski verzekering afsluiten.

reisverzekering met wintersportdekking

Dekking bij afbreken wintersport

Bij het afsluiten van de wintersportvakantie boekt je meestal direct ook de skipas en de eventuele skilessen. Moet je de reis eerder afbreken, gebruik je niet meer het restant van de skilessen en de volledige geldigheid van de skipas.
Je kunt een wintersportdekking afsluiten waarbij resterende skilessen, skihuur en skipas worden vergoed.

Bij veel reisverzekeringen is de wintersportdekking een aparte module. Bij de FBTO reisverzekering kun je deze module aanzetten en uitzetten. Ga je maar één keer per jaar op vakantie. Kijk dan ook eens naar de mogelijkheden van een wintersport verzekering kortlopend.

Reisverzekering met wintersportdekking vergelijken

Bij het afsluiten van de nieuwe reisverzekering met wintersportdekking is het verstandig om niet alleen naar de premie te kijken. Op basis van de premie kan het zijn dat je een goede deal hebt. Kijk je ook even verder naar de dekking van de wintersport verzekering, kan deze wel eens tegenvallen.

Voordat je de reisverzekering met wintersportdekking gaat vergelijken is het verstandig om een lijstje met eisen op te stellen. Op dit lijstje schrijf je waaraan de reisverzekering minimaal moet voldoen. Pas daarna de verzekeringen gaan vergelijken. Zo kom je minder snel in de verleiding om alleen voor de scherpste prijs te gaan.

Veel verzekeraars bieden een reisverzekering met wintersportdekking aan. Je hebt een ruime keuze. Van een ANWB wintersport verzekering tot en met de Zelf reisverzekering. Kijk ook eens goed naar het aanbod van reisverzekeringen op een vergelijkingssite als Independer.