Reisverzekering niet goed genoeg voor Fietsvakantie?

Geld.nl reisverzekeringGeld.nl kwam vandaag met een bericht over de reisverzekering. De dekking van een reisverzekering zou niet voldoende zijn voor een fietsvakantie. Dan te bedenken dat deze vakanties steeds populairder worden. Geld.nl, de financiële vergelijkingssite heeft de verschillende reisverzekeringen vergeleken. en trekt toch wel een vervelende conclusie voor de liefhebbers van een fietsvakantie.

Te lage vergoeding reisverzekering

Geld.nl heeft de verschillend reisverzekeringen bekeken op de hoogte van de vergoeding voor een fiets. De meeste reisverzekeringen vergoeden maximaal 250 tot 500 euro geeft Geld.nl aan. Dit is het maximale bedrag per persoon per fiets. Maar de vakantiegangers die kiezen voor een fietsvakantie hebben heel andere fietsen. Vaak gaat het hier om duurdere stadsfietsen of sportfietsen. Deze fietsen kosten al gauw meer dan 1000 euro geeft Amanda Bulthuis van Geld.nl aan. Bij een diefstal van een fiets moet je dus ondanks een reisverzekering nog honderden euro’s zelf betalen.

Veel reisverzekeringen vergeleken

Geld.nl geeft in haar persbericht aan dat het veel reisverzekeringen heeft vergeleken. In totaal ging het hierbij om 34 reisverzekeringen. Van deze reisverzekeringen geven 29 een vergoeding tussen de 250 euro en 500 euro. Dit is dan vaak een dekking per fiets. Bij de reisverzekering van AON en FBTO constateerde Geld.nl zelfs een maximum van 500 euro per polis. Ga je met het gezin op vakantie, wordt vaak niet een fiets gestolen. In dat geval kom is de dekking van de reisverzekering al helemaal ontoereikend.

Goede reisverzekeringen voor fietsvakantie

Gelukkig heeft Geld.nl ook een aantal reisverzekeringen getroffen die een hogere dekking hebben voor de fiets. Geld.nl geeft aan dat de reisverzekeraars Aegon, HEMA en Nederlanden van Nu standaard een dekking van maar liefst 1.250, 2.500 en 5.000 euro per polis geven op de doorlopende reisverzekering. Deze verzekeraars maken namelijk geen onderscheid voor fietsen in de bagagedekking van de reusverzekering.

Controleer dekking reisverzekering voor fietsvakantie

Op basis van het onderzoek van Geld.nl kun je concluderen dat het verstandig is om de dekking van je doorlopende reisverzekering te controleren als je op fietsvakantie gaat. Past de huidige reisverzekering wel bij een voorgenomen fietsvakantie? Indien nodig kun je misschien de dekking van de huidige reisverzekering uitbreiden of stap je nog gauw over naar een andere reisverzekering.

Een andere optie is om een speciale fietsverzekering af te sluiten. Geld.nl geeft aan dat dit zeker verstandig is voor dure fietsen. Deze verzekeringen geven een goede dekking ook buiten de vakantie. Daarmee ben je ook goed verzekerd als je met de fiets naar de winkel of sportvereniging gaat. Deze speciale fietsverzekeringen hebben soms ook een pechhulp dekking.