Reisverzekering vergoedt eigen risico zorgverzekering

Geld.nl vergoeding eigen risicoVandaag komt de financiële vergelijkingssite Geld.nl met een persbericht over de reisverzekering in combinatie met een zorgverzekering. Want als je bij de reisverzekering een dekking afsluit voor de medische kosten, vergoedt de reisverzekering vaak ook het eigen risico van de zorgverzekering. Geld.nl heeft hierna onderzoek gedaan onder de verschillende reisverzekeringen. Van de 25 onderzochte verzekeringen geven 22 een vergoeding voor het verplichte eigen risico van de zorgverzekering. Natuurlijk wel alleen als je de zorgkosten hebt gemaakt tijdens de vakantie. Opvallend is dat ook 18 reisverzekeraar ook het vrijwillige eigen risico vergoeden. Hiervoor moet je dan wel een aanvullende dekking voor medische kosten hebben afgesloten.

Belangrijke dekking medische kosten reisverzekering

Amanda Bulthuis van Geld.nl laat weten dat veel consumenten waarschijnlijk niet op de hoogte zijn van deze vergoeding uit de medische dekking van de reisverzekering. De basisverzekering uit de Nederlandse zorgverzekering geeft een vergoeding voor medische kosten van spoedeisende hulp wereldwijd. Maar dan wel op basis van het in Nederland geldende maximale tarief. Consumenten zouden dus denken alleen een dekking voor medische kosten te nemen als de tarieven voor medische zorg hoger liggen in het vakantieland dan in Nederland.

Maar kosten voor spoedeisende hulp vallen wel onder het eigen risico van de zorgverzekering. Hierdoor valt de rekening voor de buitenlandse zorg toch hoog uit in het buitenland. Dit risico kun je dus bij de reisverzekering verzekeren door te kiezen voor de medische dekking. Zeker als je ook een hoog vrijwillig eigen risico hebt.

Eigen Risico declareren op reisverzekering

Als je een dekking voor medische zorg hebt afgesloten bij de reisverzekering, moet je nog wel het eigen risico zelf declareren bij de reisverzekering. Omdat de consument vaak niet op de hoogte is wordt deze declaratie vaal vergeten.

Niet alle reisverzekeringen vergoeden eigen risico

Zoals aangegeven geven veel reisverzekeringen een vergoeding van het eigen risico. Maar niet alle reisverzekeringen. Er zijn drie reisverzekeraars die het eigen risico niet helemaal vergoeden. Avéro Achmea, Route Mobiel en Zelf.nl vergoeden zowel het verplichte als het vrijwillige eigen risico niet. De laatste twee verzekeringen hebben deze dekking uitgesloten om de premie van de reisverzekering laag te houden.

Niet alle reisverzekeringen vergoeden zowel het verplichte eigen risico als het vrijwillige eigen risico. Allianz Global Assistance, Europeesche Verzekeringen, Kroodle en Verzekeruzelf.nl vergoeden bijvoorbeeld alleen het verplichte eigen risico. Zie de site van Geld.nl voor een volledig overzicht van de vergoedingen per reisverzekering en reisverzekeraar.