Reisverzekering Zelf.nl bekroont tot Beste Koop

Zelf.nl ReisverzekeringenWie nu van plan is om een doorlopende reisverzekering af te sluiten doet er verstandig aan om de Consumentengids door te nemen. In de editie van februari wordt aandacht besteed aan de reisverzekering. Zo heeft de Consumentenbond de reisverzekeringen onderling vergeleken op basis van de prijs-kwaliteitsverhouding. Zeer relevante informatie bij reisverzekeringen vergelijken.

De reisverzekeraars die goed scoren in de test springen hier direct op in met hun publicaties. Zo valt op de site van Zelf.nl te lezen dat vier reisverzekeringen de titel Beste Koop hebben gekregen. En Zelf.nl heeft maar liefst twee reisverzekeringen in deze top vier. Hiermee wordt volgens de verzekeraar bevestigt dat ze een reisverzekering in de markt zet met een uitstekende dekking en een scherpe prijs.

Reisverzekering met calamiteiten dekking?

Bij de vergelijking van de reisverzekeringen is vooral gekeken of calamiteiten onderdeel uitmaken van de standaard dekking. En gezien de huidige toestand in Egypte is dit geen overbodige luxe in een reisverzekering. Daar zien we juist welk voordeel deze dekking kan opleveren. De Consumentenbond geeft aan dat de dekking voor zonnebrillen, mp3 of mobiel minder belangrijk is om te hebben.

Modulaire reisverzekering

Een ander punt waar in het onderzoek de nadruk op lag was het modulair aanbieden van de reisverzekering. Op deze wijze kan de consument zelf voorkomen dat deze een dubbele dekking heeft. Vaak zitten bepaalde dekkingen al in de autoverzekering of de zorgverzekering. Uit deze vergelijking kwamen dus de reisverzekeringen Zelf.nl Europa en Zelf.nl Europa Plus goed uit de bus. Bij deze twee reisverzekeringen zijn hulpverlening, bagage, geneeskundige kosten, onderwatersport en schade aan het vakantieverblijf standaard verzekerd. Daarbij kunnen de verzekeringen worden aangevuld met werelddekking, annulering, automobilistenhulp, geld, ongevallen en wintersport.

Het blijft wel lastig om de verschillende reisverzekeringen goed te vergelijken. Niet iedere reisverzekering heeft dezelfde basis dekking. Zo heeft een enkele reisverzekering de werelddekking standaard. En heb je geen keuze voor een beperkte Europadekking.

Zie de speciale pagina voor meer informatie over de Zelf Reisverzekering