Tips van verzekeraar Ditzo voor Oranjefans

Ditzo reisverzekeringNog even en dan gaan de wereldkampioenschappen voetbal in Brazilië beginnen. De verwachting is dat ook veel Oranjefans het Nederlandse elftal zullen aanmoedigen in de verschillende speelsteden. Verzekeraar Ditzo geeft op haar website enkele adviezen voor een veilige verblijf in Brazilië.

Controleer je reisverzekering

Ditzo geeft aan dat het verstandig is om je reisverzekering te controleren op de dekking voor medische kosten. Een zorgverzekering kan wel eens maximale vergoedingen hanteren bij zorgkosten buiten Europa. Meestal heb je vanuit de zorgverzekering ook geen dekking voor een behandeling in een privé kliniek. Een doorlopende reisverzekering heeft deze beperking meestal niet. Gezien de reis naar Brazilië moet je dan wel kiezen voor een werelddekking. Een extra dekking voor zorgkosten is waarschijnlijk geen overbodige luxe, het zorgstelsel is meestal niet hetzelfde geregeld als in Nederland.

Vaccinaties en DEET

Ditzo geeft aan dat je er verstandig aan doet om vaccinaties te halen voor DTP, Mazelen, Gele Koorts en Hepatitis. Dit moet je dan wel twee weken voor vertrek doen. Als je al naar de eerste wedstrijd van Oranje gaat heb je niet veel tijd meer. Ditzo geeft aan dat Oranje niet speelt in gebieden waar malaria voorkomt. het advies is wel om middelen tegen muggen mee te nemen. Wan knokkelkoorts (Dengue) komt in de stedelijke gebieden van Brazilië wel voor. Overdracht vindt plaats door muggen. Een Klamboe (muskietennet) is dan ook geen overbodige luxe.

Overzicht van je medicijnen

Neem op je vakantie naar het buitenland ook een overzicht mee van de medicijnen die je eventueel gebruikt. De naam van het medicijn en de dosering die je gebruikt. Hiervoor kun je ook gebruik maken van een medicijnpaspoort.

Lijst met belangrijke nummers

Neem voor je vertrekt ook even de tijd om de belangrijkste nummers in je mobiel op te slaan of op een papiertje te schrijven Bijvoorbeeld het nummer van de ambassade en het nummer van de alarmcentrale SOS International. Dit laatste nummer kun je op ieder moment van de dag bellen in geval van nood.

Op de site van Ditzo verzekeringen lees je nog meer tips en handige weetjes voor je reis naar Brazilië. Lees hier meer over de Ditzo reisverzekering.