De top 5 tijdelijke annuleringsverzekeringen

Reisverzekering afsluitenVeel Nederlanders genieten op dit moment van een korte vakantie en/of denken al aan de bestemming voor de grote vakantie. In de voorbereiding op deze vakantie wordt niet altijd aan een reisverzekering gedacht. Toch kan een goede annuleringsverzekering veel gedoe voorkomen. Maar het uitzoeken van een goede en passende annuleringsverzekering is niet altijd eenvoudig. Op het eerste gezicht zien ze er allemaal hetzelfde uit. Pas bij het lezen van de polisvoorwaarden zie je de verschillen.

Tijdelijke annuleringsverzekeringen

De vorige maand heeft de Consumentenbond een groot artikel besteed aan de reisverzekeringen. In dit artikel gaf de bond een checklist mee voor het bepalen van de dekking van de verzekering. Met de overwegingen om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering of een kortlopende reisverzekering. Om het nog eenvoudiger te maken heeft de bond ook een test uitgevoerd naar de annuleringsverzekeringen. De resultaten worden op de bekende wijze in een tabel getoond.

In de top vijf van de tijdelijke annuleringsverzekeringen zien we toch wel enkele opvallende aanbieders. Als beste komt de Tijdelijke annuleringsverzekering van Menzis uit de test. Deze verzekering krijgt een 8,1. De nummers twee en drie in de lijst scoren met een 7,8 net iets lager. De top 5 volgens de Consumentenbond ziet er als volgt uit:

  1. Menzis
  2. ANWB / Unigarant
  3. Interpolis
  4. Europeesche
  5. Zilveren Kruis Achmea

De tijdelijke annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance valt net buiten deze lijst maar krijgt een mooie 7,3 als testoordeel. In deze vergelijking heeft geen enkele tijdelijke annuleringsverzekering een onvoldoende als testoordeel gekregen.

Als je naar de details van de beoordeling kijkt van de vergeleken annuleringsverzekeringen zie je wel veel verschillen. Bijvoorbeeld bij de annulering van de reisgenoot, en er geen gezamenlijke annuleringsverzekering is. Op dit onderdeel loopt de dekking sterk uiteen bij de vergeleken aanbieders. Voor een volledig overzicht van de testresultaten verwijzen we je naar de site van de Consumentenbond. Of je leest het volledige artikel na in de Consumenten gids van April 2014.