UMC reisverzekering

UMC ReisverzekeringZorgverzekeraar is in 2006 speciaal opgericht voor medewerkers van umc’s en de gezinsleden. Bestaande IZA/AZ regelingen worden hiermee voortgezet. Bij Zorgverzekeraar UMC kun je naast zorgverzekeringen ook reisverzekeringen afsluiten. Hierbij kun je uit verschillende reisverzekeringen kiezen. Naast een UMC kortlopende reisverzekering kun je ook kiezen voor een UMC doorlopende reisverzekering of een annuleringsverzekering.

UMC reisverzekering sluit aan bij zorgverzekering

UMC geeft aan dat je met haar reisverzekeringen een goede aansluiting hebt op de UMC zorgverzekering. Je betaalt dan nooit teveel premie. Heb je een aanvullende zorgverzekering gesloten bij UMC, dan is de UMC reisverzekering extra voordelig. Je hoeft bij de reisverzekering dan geen premie te betalen voor de zorgkosten.

Kies je UMC reisverzekering

Bij UMC kun je kiezen voor een doorlopende en een kortlopende reisverzekering. Ga je regelmatig op reis, dan zou je eens kunnen kijken naar de doorlopende dekking. Hierbij kun je kiezen voor een Totaalverzekering (inclusief wintersport dekking en bijzondere sporten) of een Zonverzekering. Bij deze laatste dekking krijg je een flinke korting op de premie.
Op de site geeft verzekeraar UMC een korte opsomming van de voordelen van de doorlopende UMC Reisverzekering:

  • Scherpe premie
  • Keuze uit zonverzekering of totaalverzekering
  • Perfecte aansluiting op UMC Zorgverzekering
  • Meerdaagse trips in Nederland standaard verzekerd
  • Geen poliskosten
  • Geen prolongatiekosten

UMC Kortlopende reisverzekering

Wil je een reisverzekering sluiten of een verzekering voor een stedenreis, dan kan de kortlopende reisverzekering van UMC een optie zijn. Bij deze kortlopende verzekering bepaal je zelf de gewenste dekking:

  • Nederlanddekking,
  • Combinatie A, volledig verzekerd basisdekking, Noodhulp, klein eigen risico schade of verlies bagage
  • Combinatie B, volledig verzekerd basisdekking, Noodhulp, medische hulp, reisongevallen en schade bagage goed verzekerd
  • Combinatie C, volgens UMC uitstekend verzekering met een zeer uitgebreide dekking

Zie de site van UMC voor een volledig dekkingsoverzicht van deze verschillende kortlopende UMC reisverzekeringen. De dekking van deze kortlopende verzekering kun je uitbreiden met een dekking voor wintersport en bijzondere sporten. Voor deze sporten en wintersportverzekering geldt een werelddekking.

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering

Als je een Dubbel-Zeker annuleringsverzekering afsluit bij UMC krijg je een vergoeding bij afbreken van de reis. Je krijgt zelfs de volledige verzekerde reissom terug, zelfs wanneer je op de voorlaatste dag moet annuleren. Zie de site van UMC voor de voorwaarden en dekking van deze UMC Annuleringsverzekering. De doorlopende annuleringsverzekering kun je gewoon online afsluiten.

Zorgverzekeraar UMC onderdeel VGZ

Zorgverzekeraar UMC is niet een op zich zelf staande organisatie. De verzekeraar is onderdeel van de Coöperatie VGZ. Deze coöperatie voert zorgverzekeringen voor verschillende merken en is een grote speler op de markt van zorgverzekeringen. Zo kan het profiteren van schaalvoordelen en voordelig inkopen. Aangesloten verzekerden kunnen hiervan profiteren met een scherpere premie voor een UMC verzekering.

De informatie over de UMC reisverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 19 oktober 2014) [csbshare] [ois skin=”Below post”]