Verstandig om Reisverzekering bij reisbureau te sluiten?

Consumentenbond reisverzekeringDe Consumentenbond komt met nieuws over sluiten reisverzekering bij reisbureau. De bond heeft onderzocht of deze reisbureaus haar klanten een goed advies geven als ze een reisverzekering en/of annuleringsverzekering willen afsluiten. Dit in combinatie met een reis. Helaas blijkt dit dus niet altijd het geval te zijn. Zo verkopen de reisbureaus vaak te dure reisverzekeringen en annuleringsverzekering. Vaak valt de keuze bij deze verzekeringen op de maximale dekking terwijl een beperktere dekking ook een goede keuze was. Dit zijn de belangrijkste conclusies op basis van het uitgevoerde onderzoek. Hierbij gingen zogenoemde mysteryshoppers langs om een zevendaagse reis naar Tunesiƫ of een tiendaagse wintersportreis naar Oostenrijk te boeken. Hierbij werden winkels van Arke, D-Reizen, Globe, Toerkoop en VakantieXperts bezocht.

Te dure reisverzekering bij reisbureau aangeboden?

De Consumentenbond geeft aan dat in driekwart van de gevallen een reisverzekering en annuleringsverzekering werd aangeboden. Maar het is niet altijd nodig om direct een verzekering af te sluiten bij de reis. Alleen de annuleringsverzekering moet je, afhankelijk van de voorwaarden, binnen 7 of 14 dagen na het boeken van de reis afsluiten.

Reisbureaus doen vaak slechts met een verzekeraar zaken voor de reisverzekering, bijvoorbeeld Allianz Global Assistance of Europeesche Verzekeringen. Dit zijn volgens de bond gespecialiseerde, maar ook dure reisverzekeraars. Hierbij kan de keuze ook al snel vallen op een kortlopende reisverzekeringen en worden alle mogelijke modules afgesloten. Misschien is het verstandiger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. En kun je mogelijk ook zonder een aantal extra modules op de reisverzekering.

het is dus verstandig om ook bij andere aanbieders van een reisverzekering of annuleringsverzekering te kijken of de daar aangeboden verzekering beter past. En mogelijk ook voordeliger is. Het kan de moeite waard zijn om de reisverzekeringen onderling te vergelijken. En je hoeft de reisverzekering niet af te sluiten via een reisbureau.