Verzekering Smartphone goed geregeld op reis?

Geld.nl reisverzekeringVeel Nederlanders zijn al op vakantie op keren al weer terug. Maar voor de groep Nederlanders die nog op vakantie gaan is het misschien goed om even naar de dekking van de reisverzekering te kijken. Want hoe is de dure smartphone verzekerd? Eerder dit jaar, februari, deed Geld.nl onderzoek naar de dekking binnen de reisverzekering voor een smartphone. De conclusie is dat deze dekking vaak onvoldoende is.

Onvoldoende dekking reisverzekering

Uit het onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl blijkt dat een standaard doorlopende reisverzekering voor schade aan een smartphone een bedrag uitkeert van maximaal 315 euro. Bij een kortlopende reisverzekering is dit bedrag zelfs tientjes lager. Maar vele modellen van de gangbare telefoons zijn al snel 500 euro of meer.

Smartphone meest geclaimd op reisverzekering

Veel consumenten hebben een dure smartphone en nemen deze overal mee naar toe. En dus gaat de smartphone ook mee op vakantie. Bij de verzekeraars is de smartphone nu het meest geclaimde product. Zowel op de zomervakantie als op de wintersport.

De consument verwacht dat met een doorlopende reisverzekering deze dure telefoons goed verzekerd zijn. Het is veelal onbekend dat de dekking veel lager is dan de kosten van een nieuw toestel. En veel verzekeraars hanteren ook nog eens een dekking per polis. Dus bij diefstal uit het vakantiehuisje van meer dan één toestel valt de teleurstelling nog groter uit.

Schade smartphone is klein risico

Geld.nl geeft in haar berichtgeving aan dat het verlies of diefstal van een smartphone door verzekeraars wordt gezien als een klein risico. Een risico waarvan de consument zelf de kosten kan dragen. De reisverzekering is vooral bedoeld voor de kosten van de grootste risico’s zoals repatriëring en annuleringskosten. Maar uit service zijn de kleine risico’s voor een deel meeverzekerd. Maar de kosten van een nieuw toestel zijn vaak hoog. Je hebt nog een lopend abonnement en moet dan een simlock vrij toestel kopen. Geld.nl geeft dan ook aan het raar te vinden dat de verzekeraars slechts beperkt uitkeren.

Wil je de smartphone toch goed verzekeren, kun j kiezen voor een buitenhuisdekking bij een inboedelverzekering. Een andere optie is een speciale telefoonverzekering. Voor deze verzekeringen moet je goed op de polisvoorwaarden letten, kijk of deze passen bij jouw persoonlijke situatie en voorkeur.