Aegon Reisverzekering

Aegon reisverzekeringAls je kiest voor Aegon reisverzekering kies je voor een reisverzekering van één van de grootste verzekering organisaties in Nederland. Al jaren actief in het verzekeren. Ook al voordat de naam Aegon verzekeringen ontstond uit een fusie tussen AGO en Ennia. Veel Nederlanders kennen de verzekeraar ook van haar sponsoring in de schaatssport. Met ingang van het voetbal seizoen 2008-2009 was het ook hoofdsponsor van voetbal club Ajax. De verzekeraar is nog wel betrokken bij de voetbal club maar is geen hoofdsponsor meer.

Doorlopende Aegon reisverzekering

Bij Aegon Reisverzekering online, de doorlopende reisverzekering, kan de klant zelf de verzekering samenstellen. De verzekeraar geeft aan een uitgebreide basisdekking te hebben die je kan aanvullen met extra dekkingen. Met de basisdekking ben je verzekerd voor:

 • Europa en de landen aan de Middellandse Zee
 • wintersport en onderwatersport
 • bagage tot €3.000,- per persoon of €7.500,- per gezin
 • schade aan het door jouw gehuurde vakantieverblijf
 • mobiele telefoons, laptops en foto- en filmapparatuur tot €1.250,-

Kinderen zijn altijd meeverzekerd bij Aegon. Ook als ze op kamers gaan worden of zelfstandig op vakantie gaan. In geval van nood is de Aegon Schade Service 24 uur per dag bereikbaar. Hulpverlening, bagage en kostbaarheden zijn standaard meeverzekerd bij de doorlopende reisverzekering.

Kiezen van extra dekking

Wil je de dekking vanuit de basisverzekering nog aanvullen met extra opties, dan kun je kiezen uit de volgende mogelijkheden:

 • Werelddekking: voor als je buiten Europa reist
 • Medische kosten in het buitenland: arts, ziekenhuis, repatriëring
 • Contant geld en andere waardepapieren: tot €500,- per reis
 • Vervangend vervoer bij pech onderweg: handig als u met de auto op vakantie gaat
 • Annuleringsdekking: €2.000,- per persoon of €6.000,- per gezin

Kijk bij het kiezen van deze aanvullende verzekering of deze echt noodzakelijk zijn. Soms heb je al een dekking vanuit een andere verzekering. En sommige verzekeraars geven aan dat het verzekeren van geld misschien niet wenselijk meer is. Vooral omdat steeds minder contact geld of cheques worden meegenomen.

Waarom een Aegon reisverzekering

Op haar site geeft Aegon een korte opsomming waarom je juist bij haar een doorlopende reisverzekering moet afsluiten:

 • Consumentenbond: beste koop 2013
 • Bagage tot €3000 meeverzekerd
 • Duik- en wintersport meeverzekerd
 • Extra (reis)kosten bij nood gedekt
 • 24/7 hulp en service bij nood

Online premieberekening uitvoeren

Op de site van Aegon kun je een online premieberekening uitvoeren. Dan kun je direct zien wat de premie gaat worden voor een Aegon reisverzekering die op jouw wensen is afgestemd. Bij de start van de berekening geef je eerst aan wie je wilt verzekeren. Alleen jezelf, met een partner en/of kinderen. Vervolg geef je aan wanneer je de nieuwe reisverzekering wilt laten ingaan. Na deze stap kun je beginnen met het samenstellen van je verzekering door de aanvullende dekkingen te kiezen die voor jouw relevant zijn. Voor iedere dekking is extra informatie beschikbaar en wordt direct de extra premie getoond zodra je de dekking selecteert.

Vervolgens bepaal je wel Eigen Risico je wilt hanteren per gebeurtenis. Per default staat 100 euro geselecteerd. Je kunt besluiten om dit bedrag te verlagen of juist verder te verhogen. Ook hier zie je direct de gevolgen op de premie voor deze keuze.
Als laatste kun je aangeven of je gebruik wilt maken van een tijdelijke annuleringsdekking. Maakt je een dure reis, dan kunt je de dekking tijdelijk verhogen. Wanneer je geen doorlopende annuleringsverzekering hebt kun je een tijdelijke annuleringsverzekering afsluiten voor het bedrag van de reissom. Dat is al mogelijk met een basisdekking.

Direct verzekeren bij Aegon

Nadat je de premieberekening hebt uitgevoerd kun je dook direct online de Aegon reisverzekering afsluiten. De gegevens van de verzekeringnemer invullen, de betaal informatie en nog wat slot vragen beantwoorden. Vervolgens de gegevens online verzenden. Daarmee wordt het proces in gang gezet bij Aegon Verzekeringsmaatschappij. Mogelijk dat je ook nog voor andere verzekeringen kan shoppen bij Aegon. De Aegon Auto op Maat autoverzekering kun je dan afstemmen op de dekking van je reisverzekering.

De informatie over de Aegon reisverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 9 april 2016)
[csbshare]