ANWB reisverzekering

ANWB ReisverzekeringVoor veel Nederlanders is de ANWB een begrip als het gaat om vakanties. De organisatie is vooral bekend geworden toen we nog met de auto op vakantie gingen naar het buitenland. De ANWB Alarm centrale is een begrip. Op basis van deze vele jaren ervaring mogen we dus veel verwachten van de ANWB reisverzekering. Bij de ANWB kunnen we zowel de doorlopende reisverzekering als de kortlopende reisverzekering.

Weet je niet welke reisverzekering je moet kiezen, maak dan gebruik van de reisverzekering keuzehulp op de site van de ANWB. Met het beantwoorden van eenvoudige vragen weet je snel wat voor jouw de beste en voordeligste optie is.

Bij de ANWB reisverzekering zijn kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekerd en kun je dag en nacht gebruik maken van de zeer bekende ANWB Alarmcentrale. Krijg je gratis advies van en reisdokter en heeft de organisatie een tolk klaar staan als dat nodig is.

ANWB Doorlopende reisverzekering

Bij deze verzekering krijg je een basisdekking die je kan uitbreiden met aanvullende dekkingen. U kunt zich aanvullend verzekeren voor bijvoorbeeld bagage, medische kosten of bijzondere sporten. Hierbij kun je kiezen uit de opties Compact of Compleet. Bij Compact kies je voor een beperkt aantal aanvullende dekkingen. Bij compleet zijn de aanvullingen veel uitgebreider. Je bepaalt binnen de opties zelf wat je wel wilt verzekeren.

Bij Compact kun je kiezen uit de volgende aanvullende dekking:

 • Bagage,
 • Medische kosten
 • Wintersport en Bijzondere sport
 • Reisongevallen
 • Annuleringsverzekering (basis of verhoogd bedrag tor 3000 euro)

Wanneer je voor de optie Compleet kiest, kun je naast de mogelijkheden van het Compact pakket ook kiezen voor de volgende aanvullende dekkingen:

 • Werelddekking
 • ANWB Autohulp
 • Reisrechtsbijstand
 • Luxe dekking bij annuleringsverzekering

Bij het afsluiten van een doorlopende reisverzekering kun je ook een ANWB doorlopende annuleringsverzekering afsluiten. In deze combinatie krijg je van ANWB een korting op de totale premie. Op Dit moment is dat een korting van 5%.

Voordelen van ANWB Reisverzekering

Op de site geeft de ANWB een korte opsomming van de voordelen van haar reisverzekering:

 • Dag en nacht hulp van de ANWB Alarmcentrale
 • Gratis advies reisdokter
 • Kinderen tot 5 jaar gratis
 • Tolk staat altijd voor u klaar
 • Betaal voor maximaal 3 personen

ANWB Reisverzekering met vriendendekking

In de basisdekking van de ANWB Doorlopende reisverzekering zit nu ook de vriendendekking. Uniek volgens de ANWB. In het geval van overlijden van een goede vriend(in) ├│f een familielid in de derde graad tijdens uw reis, vergoedt de ANWB bij voortijdige terugkeer de extra kosten van de terugreis naar Nederland. Heb je ook een Doorlopende Annuleringsverzekering? Dan worden ook de niet genoten vakantiedagen vergoed.

Bezoek de site van de ANWB voor een actueel overzicht ten aanzien van de premies voor de reisverzekeringen en de polisvoorwaarden. Op de site kun je dan ook direct de premieberekening uitvoeren of direct de verzekering online sluiten. Bekijk bij de polisvoorwaarden ook wat de maximale vergoedingen zijn voor de dekking uit de basis ANWB reisverzekering en de aanvullende dekkingen. Zie ook de overige ANWB verzekeringen.

De informatie over de ANWB reisverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 9 april 2016)
[csbshare]