ASR reisverzekering

ASR reisverzekeringVerzekeraar a.s.r. heeft een groot aantal verzekeringen in het assortiment. Waaronder ook de ASR reisverzekering. Hierbij gaat het om een doorlopende reisverzekering. Met de basisdekking van deze reisverzekering ben je verzekerd voor eventuele buitengewone kosten die je moet maken als je op reis bent. Bij de asr reisverzekering kun je alle gezinsleden meeverzekeren die op het zelfde adres wonen en de kinderen die in verband met stage of studie niet meer thuis wonen. Voorwaarde daarbij is wel dat uitwonende kinderen wel in het Nederlandse bevolkingsregister ingeschreven staan. Voor deze doorlopende reisverzekering kun je kiezen voor een Europa dekking of wen Werelddekking. ASR geeft aan dat je bij de Europadekking ook verzekerd bent voor reizen buiten Europa die maximaal 48 uur duren.

Voordelen ASR reisverzekering

In de brochure voor de doorlopende reisverzekering geeft a.s.r. aan wat de voordelen van haar reisverzekering zijn:

 • geen leeftijdsgrens voor meeverzekerde kinderen
 • basisdekking reisverzekering zonder eigen risico
 • ook eigen risico zorgverzekering vergoedt bij geneeskundige kosten
 • precies verzekerden wat je nodig hebt door keuzedekkingen
 • verzekering maandelijks opzegbaar
 • schadeadviseur helpt bij eventuele schade

Keuzedekkingen bij ASR reisverzekering

De dekking vanuit de basisverzekering kun je bij de a.s.r. reisverzekering uitbreiden door te kiezen voor een van de aanvullende keuzedekkingen. Daarbij kun je bijvoorbeeld kiezen uit de volgende keuzedekkingen:

 • bagage, verzekering voor beschadiging, diefstal en verlies van bagage. Voor bepaalde spullen hanteert a.s.r. een maximale vergoeding. Deze staan op de site van de verzekeraar.
 • extra sportuitrusting, deze aanvullende dekking kun je alleen keuzen als je ook de keuzedekking bagage hebt afgesloten. Deze dekking is voor bijvoorbeeld als je sportuitrusting voor bijvoorbeeld winter-, berg-, golf- of surfsport meeneemt
 • geld, dekking tegen beschadiging, diefstal en verlies van geld
 • geneeskundige kosten, dekking voor kosten van onvoorziene geneeskundige en tandheelkundige behandeling.
 • ongevallen, vergoeding bij overlijden of blijvende invaliditeit door een ongeval
 • Sporten en wintersport, dekking voor onvoorziene kosten als gevolg van schade door wintersport, bergsport luchtsport en/of watersport. In combinatie met de keuzedekking bagage ook een vergoeding bij beschadiging, diefstal of verlies van (gehuurde) wintersport- en bergsportartikelen
 • Hulp en huur vervoermiddel, hulp als de auto of een ander vervoermiddel waarmee je in het buitenland reist, uitvalt. Of als de bestuurder uitvalt. Bijvoorbeeld transport van vervoermiddel of noodreparatie.
 • Eigen vakantie verblijf in Nederland, verzekering voor reizen naar de eigen caravan op vast standplaats, (vakantie)woning en/of een boot op een vast ligplaats. Ook voor een reis met kampeerauto.
 • Annulering of Annulering garantie, vergoeding bij annuleren of vroegtijdig terugkeren van vakantie. En vergoeding voor vertraagde aankomst op eindbestemming en ziekhuis opname tijdens reis.
 • Zakelijke reis, voor als je voor het werk op reis gaat. De dekking Annulering Garantie is niet van toepassing op zakelijke reizen.

Zie de site van a.s.r. verzekeringen voor de polisvoorwaarden van deze keuzedekkingen en de specificatie van de vergoedingen

Maximale reisduur reisverzekering

Bij de a.s.r. reisverzekering geldt een maximale reisduur. Hierbij kun je kiezen voor een maximale duur van 60 of 180 aaneengesloten dagen. Duurt de reis langer dan de maximale reisduur door een onvoorziene vertraging buiten je wil? Dan geldt de dekking tot het eerst mogelijke tijdstip dat je terugkeert.

Zoals aangegeven kun je deze ASR verzekering dagelijks opzeggen. Meer informatie hierover kun je vinden op de site van de verzekeraar. Daar kun je ook de ASR polisvoorwaarden nalezen en het aanbod van ASR schadeverzekering raadplegen/

De informatie over de ASR reisverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 7 juni 2015 )

[csbshare]