Europeesche reisverzekering

Europeesche ReisverzekeringEuropeesche verzekeringen is een bekende speler bij de reisverzekeringen. Veel reisorganisaties bieden een Europeesche reisverzekering aan bij het sluiten van een vakantie. De Europeesche ziet zich zelf als de specialist in reisverzekeringen en recreatieverzekeringen. Wanneer je op zoek bent naar een goede reisverzekering is het verstandig om ook eens naar het aanbod van deze verzekeraar te kijken. Bij de Europeesche kun je uit de volgende reisverzekeringen kiezen:

 • Doorlopende reisverzekering
 • Kortlopende reisverzekering
 • Kortlopende annuleringsverzekering
 • Lang Op Reis verzekering
 • Tourist Travel insurance

Maar ook voor de zakenreis en groepsreizen heeft de verzekeraar verschillende mogelijkheden. Bij de zakenreis kun je kiezen uit een individuele verzekering of een groepsverzekering (Business Travel Insurance Collectief)

Keuzes doorlopende Europeesche reisverzekering

Bij de Europeesche kun je zelf de doorlopende reisverzekering samenstellen. Hierbij kun je kiezen uit de volgende varianten:

 • Basis
 • Comfort
 • Optimaal

In de basisverzekering heb je alleen een dekking voor de personenhulp. Bagage, geld en geneeskundige kosten worden niet vergoed. Ook heb je geen dekking voor de annuleringskosten. De Comfort reisverzekering van de Europeesche biedt meer dan de Basis reisverzekering. Met deze Comfort verzekering heb je een dekking voor bijvoorbeeld een reis van negentig dagen aaneengesloten.

Wanneer je kiest voor de Europeesche Optimaal reisverzekering heb je de meest uitgebreide standaard dekking. Hierbij zijn de kosten voor bagage, medische kosten, geld en reis rechtshulp meeverzekerd.

Zie de site van de Europeesche voor meer informatie over de polisvoorwaarden Europeesche voor de verschillende reisverzekeringen. Op de site staan ook de actuele vergoedingen in geval van schade.

Een Europeesche reisverzekering kan je online afsluiten. Daarvoor moet je op de website van de verzekeraar eerst een adviseur kiezen. Op de site van de gekozen adviseur kun je de premieberekening voor de reisverzekering uitvoeren. De prijs voor de reisverzekering is bij alle adviseurs gelijk.

Doorlopende Annuleringsverzekering

Bij een annuleringsverzekering heb je standaard dekking voor Annuleringskosten. Heb je een vergoeding voor ongebruikte reisdagen en ziekenhuisopname en een noodzakelijk eerder terugkeren. Hierbij is ook een AllRisk annuleringsverzekering mogelijk. Daarbij kan je zelf bepalen wanneer je de reis afbreekt. De Europeesche geeft aan dat deze verzekering geen vergoeding heeft voor die gevallen dat je toch geen zin hebt om op vakantie te gaan, of omdat het weer even iets tegenvalt. Maar je krijgt ook geen vergoeding als de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij failliet gaat. Tevens vergoed de verzekeraar geen kosten die al door het Calamiteiten fonds worden vergoed.

Aanvullende dekking bij de reisverzekering

De dekking van de Europeesche reisverzekering kun je uitbreiden door te kiezen voor een aanvullende dekking. Hierbij zijn de volgende opties mogelijke:

 • Extra sportuitrusting, voor extra bedrag op verzekerd bedrag van bagage,
 • Gezinsdekking
 • Ski├źn en snowboarden
 • Werelddekking
 • Hulp en Huur vervoermiddel, bijvoorbeeld voor personenauto’s, campers, motoren en scooters. Deze dekking is niet geldig voor reizen binnen Nederland

Lees meer over de dekking vanuit deze aanvullende verzekeringen op de site van de verzekeraar.

Recht op Meer bij Europeesche Reisverzekering

De Europeesche geeft aan dat haar verzekerden recht hebben op meer. Slimme en handige producten en diensten van de verzekeraar. Zodat je goed voorbereid op reis kan gaan en onderweg de service krijgt die nodig is. Zo heeft de Europeesche een gratis Hulp Op Zak App. Deze mobiele applicatie heeft een uitgebreide medische vraagbaak en een medisch woordenboek in negen verschillende talen. En natuurlijk de nummers van de Nederlandse Alarmcentrales. Natuurlijk heeft de Europeesche On Line ook dienstverlening beschikbaar voor haar verzekerden.

Beste Reisverzekeraar Veren verkiezing

Europeesche verzekeringen in de prijzen

Europeesche verzekering heeft in 2012 voor de veertiende keer de Veren verkiezing voor de beste reisverzekering. Dit is een prijs die de organisatie ontvangt na een onderzoek onder 6000 reisagenten. Dit onderzoek is uitgevoerd door GfK Retail & Technology Benelux. Toch wel uniek dat de Europeesche reisverzekering sinds het bestaan van deze verkiezing al veertien keer een veer heeft gewonnen in de categorie van Beste Reisverzekeraar.

Heb je een aflopende reisverzekering dan is het zeker de moeite waard om ook naar de reisverzekering en annuleringsverzekering van de Europeesche te kijken.

De informatie over de Europeesche reisverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 20 september 2014)
[csbshare]