HEMA reisverzekering

HEMA reisverzekering logoVia de HEMA kun je veel verzekeringen afsluiten. Waaronder ook de HEMA reisverzekering. Hierbij kun je net zoals bij andere aanbieders kiezen voor een doorlopende reisverzekeringen en een kortlopende reisverzekering. De dekking van deze reisverzekeringen kun je voor een deel zelf bepalen.

Welke HEMA reisverzekering kiezen?

Bij het sluiten van de HEMA reisverzekering kies je uit een doorlopende reisverzekering of een kortlopende reisverzekering. Je kiest voor de HEMA kortlopende reisverzekering als je niet vaker dan eens per jaar op reis gaat geeft de HEMA aan.

Ga je vaker per jaar op reis, kan een doorlopende reisverzekering voor jouw voordeliger zijn.

Als je de keuze voor het type reisverzekering hebt gemaakt kun je de dekking verder bepalen. Hierbij geef je als eerste aan voor wie je de reisverzekering wilt afsluiten.

Daarna kan je starten met de premieberekening voor de te kiezen reisverzekering. Hierbij kies je voor de een Europa dekking of Wereld dekking. Vervolgens kom je bij de keuze voor aanvullende dekkingen. Per keuze wordt direct aangegeven welke premie je daarvoor betaalt.

Je kunt uit de volgende aanvullende dekkingen kiezen bij de reisverzekering:

  • geld, dekking voor geld en cheques die je meeneemt
  • geneeskundige kosten, voor medische kosten in buitenland die je zorgverzekering niet gaat vergoeden
  • hulp vervoermiddel, dekking bij diefstal, ongeluk of pech met eigen vervoermiddel. Let op! Het voertuig mag niet ouder zijn dan 8 jaar.
  • annulering, HEMA geeft aan dat de meest gekozen aanvullende dekking os op de reisverzekering. voor een dekking van de verzekerde reissom of de niet genoten reistijd. Let goed op de aanvullende voorwaarden bij deze annuleringsverzekering
  • ongevallen, voor een uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval.

Bezoek de site van HEMA verzekeringen voor een overzicht van de polisvoorwaarden en een actueel overzicht van de actuele vergoedingen.

Eigen risico

Met een HEMA reisverzekering kies je voor een goedkope reisverzekering. Waarbij het eigen risico op de reisverzekering ook zo laag mogelijk is gehouden. HEMA hanteert alleen een eigen risico op de bagage dekking. Zie de site van HEMA verzekeringen voor de hoogte van dit eigen risico.

Voordelen HEMA reisverzekering

Op haar site geeft HEMA verzekeringen een korte opsomming van de voordelen van haar doorlopende reisverzekering:

  • 24 uurs alarmcentrale
  • dekking zelf samen te stellen
  • standaard inclusief onderwatersport dekking en dekking wintersportkleding
  • binnen 5 minuten online geregeld

In deze opsomming geeft HEMA aan dat het om een standaard dekking voor de wintersportkleding gaat. In het vervolg scherm van de premieberekening voor een doorlopende reisverzekering staat aangegeven dat de wintersport standaard verzekerd is.

De actieve vakanties zijn bij de HEMA reisverzekering dus gewoon verzekerd. Wel zo makkelijk.

Overstaphulp bij HEMA reisverzekering

Veel mensen zien op tegen het afsluiten van een nieuwe verzekering. Vooral als dit bij een andere verzekeraar is. Ook al is daar de reisverzekering goedkoper. Het wisselen van verzekeraar is toch vaak een belemmering.

Dan laten veel consumenten het te behalen voordeel op de reisverzekering liggen. Om je hierbij te helpen kun je bij de HEMA reisverzekering gebruik maken van de overstaphulp. Via deze tool kun je snel de opzegbrief maken die je naar de huidige verzekeraar kan sturen.

Via deze brief wordt het opzeggen van de huidige reisverzekering wel een stuk makkelijker. Kijk op de site van HEMA verzekeringen voor deze overstaphulp.

De informatie over de HEMA reisverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 5 februari 2018 )