ING reisverzekering

ING ReisverzekeringNatuurlijk kennen we de bank van de financiële producten en dienstverlening. Maar bij ING kun je ook een reisverzekering afsluiten. Bij deze ING reisverzekering kun je kiezen uit verschillende verzekeringen:

 • doorlopende reisverzekering
 • kortlopende reisverzekering
 • Doorlopende annuleringsverzekering

ING geeft aan dat je met deze reisverzekeringen goed verzekerd bent voor de vakanties of een weekendje weg. Bij het sluiten van een van de reisverzekeringen stuurt ING het polisnummer per sms en e-mail bericht. De kortlopende reisverzekering van ING is ideaal voor de consument die maar 1x per jaar op vakantie gaat. Je kan dan een reisverzekering afsluiten met een premie per dag.

Voordelen van de doorlopende ING reisverzekering

De meeste mensen kiezen tegenwoordig voor het sluiten van een doorlopende reisverzekering. Voor deze reisverzekering maken de verzekeraars ook de meeste reclame. Hierbij is vooral het gemak een belangrijk argument om voor een doorlopende reisverzekering te kiezen. Maar wie wil besparen op de kosten van verzekeringen doet er goed aan om te kijken of in de komende periode het nog wel nodig is om een doorlopende verzekering te hebben.

Bij de ING kun je beide type reisverzekeringen afsluiten. Op de site geeft ING een korte opsomming van de voordelen van haar doorlopende reisverzekering:

 • Binnen 2 minuten heb je een ING reisverzekering
 • Kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekerd
 • Altijd verzekerd op reis, vakanties en stedentrips
 • Extra dekking mogelijk voor annuleringsverzekering, werelddekking en wintersportdekking.
 • Standaard inclusief medische kosten en repatriëring

Bij de ING reisverzekering is een wintersportdekking niet standaard. Ben je niet van plan op wintersport te gaan, dan hoef je bij de verzekering van ING hiervoor niet te betalen. Bij reisverzekeringen van andere verzekeraars is soms de wintersportdekking standaard.

Let bij het sluiten van je verzekering ook op de dekking die je nodig hebt. Is een Europa dekking voldoende of kun je toch beter een Werelddekking nemen. Zie de site van ING om te zien welke landen onder de Europa dekking vallen. Dit zijn niet alleen Europese landen.

Uitbreiden dekking ING reisverzekering

De basisdekking van de ING reisverzekering is natuurlijk uit te breiden met een extra dekking, Wie toch op wintersport gaat of buiten Europa op reis gaat, kan de dekking van de basisverzekering aanvullen. Hierbij zijn de volgende extra opties mogelijk:

 • Annuleringsverzekering
 • Werelddekking
 • Wintersportdekking

ING vergoed medische kosten buitenland

De laatst tijd wordt veel aandacht besteed aan de medische kosten in het buitenland. Deze kunnen nog wel eens sterk verschillen ten opzichte van Nederland. Veel zorgverzekeringen hebben geen dekking voor spoedeisende hulp in het buitenland. Vaak wordt de dekking van de zorgverzekering uitgekleed om een lagere premie te hebben. Bij de ING doorlopende reisverzekering worden de kosten voor deze buitenland hulp wel vergoed.

Zie de site van ING voor meer informatie over de polisvoorwaarden en de vergoedingen van de ING reisverzekeringen.

10% Korting op ING reisverzekering mogelijk

ING geef aan dat je een korting op de premie van de reisverzekering kan krijgen als je ook een ING autoverzekering sluit of al hebt lopen.

Schade melden ING reisverzekering

Je hoopt het natuurlijk niet mee te maken, maar reisschade melden gaat eenvoudig bij ING. Deze schade kun je online aanmelden of telefonisch. Op de site heeft ING een reisschadeformulier beschikbaar. Gebruik van dit formulier zorgt voor een snellere afhandeling. Bij een online melding stuurt ING een bevestiging per e-mail. Soms heeft ING extra bewijsstukken nodig voor het afhandelen van een schade. Deze kun je dan per post versturen samen met het ING reisverzekering schadeformulier. Vind je lastig om bij ING schade te melden? Neem dan met ING Reisverzekering Contact op zodat ze je verder kunnen helpen.

Samenwerking TravelCare

Voor het bieden van hulpverlening tijdens een vakantie maakt ING gebruik van de diensten van TravelCare Alarmcentrale. De medewerkers van deze organisatie staan ieder dag 24 uur lang klaar om te helpen indien het nodig is. Het is verstandig om het telefoonnummer van deze organisatie in je telefoon op te slaan als je op vakantie gaat.

De informatie over de ING reisverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 20 september 2014)
[csbshare]