IZA Reisverzekering

iza reisverzekering logo

IZA is gestopt met de IZA reisverzekering. Het is helaas is het niet meer mogelijk om bij IZA een reisverzekering af te sluiten. Lang hebben verzekerden met een IZA zorgverzekering kunnen profiteren van een aanbod voor een speciale IZA reisverzekering. Een reisverzekering die goed was afgestemd op de dekking van de IZA zorgverzekering. IZA heeft besloten om deze reisverzekering niet meer aan te bieden.

Geen IZA reisverzekering wel advies

Voor de verzekerden met een IZA zorgverzekering is het jammer dat IZ geen aparte reisverzekering meer aanbiedt. Een reisverzekering die naadloos aansluit op de lopende zorgverzekering. Gelukkig heeft IZA nog wel een aantal handige reistips. Zodat je goed voorbereid op reis kan gaan.

 • check
  Neem de IZA zorgpas mee, op deze pas staat hete telefoonnummer van de IZA alarmcentrale. De achterkant van de zorgpas is de  European Health Insurance Card (EHIC). Deze heb je nodig bij spoedeisende hulp in Europa.
 • check
  Zorg voor juist vaccinaties, raadpleeg voor de vakantie op tijd of en welke vaccinaties nodig zijn, wees hier op tijd mee. Raadpleeg hiervoor de site van GGD Reisvaccinaties. Wanneer je een aanvullende dekking hebt bij de IZA zorgverzekering krijg je een vergoeding voor vaccinaties.
 • check
  Controleer of medische verklaring nodig is, bij het gebruik van medicijnen kan in bepaalde landen een medische verklaring nodig zijn. IZA geeft als voorbeeld slaappillen en ADHD-medicatie. Zorg dat je op tijd deze medische verklaring regelt. Het kan zijn dat je deze verklaring ook nodig hebt voor het meenemen van een medicatie in het vliegtuig. Bijvoorbeeld als handbagage.
 • check
  Bekijk vooraf de vergoedingen, IZA adviseert om voor de vakantie te kijken welke vergoedingen jr krijgt bij zorg in het buitenland. Welke kosten worden bijvoorbeeld vergoed als je in het buitenland naar het ziekenhuis moet. Zo voorkom je financiële verassingen achteraf. Zelf heb ik dit nog nooit gedaan. Maar misschien vertrouw ik teveel op de afgesloten verzekeringen.
 • check
  Regel je reisverzekering, IZA adviseert de reisverzekering aan. Voor een dekking voor hoge medische kosten in het buitenland of schade aan je bagage, autopech of meer.

Handige Apps voor op reis

IZA geeft ook nog een overzicht van handige Apps voor op je mobiel:

 • ​IZA Zorg app, je hebt de IZA zorgpas en de EHIC gemakkelijk en snel digitaal bij de hand.
 • ​EHBO app van het Rode Kruis, met informatie over wat te doen bij een medisch noodgeval
 • ​Zeker op reis-app, met praktische reisinformatie. Bijvoorbeeld Medicatie- en vaccinatieoverzicht, landeninformatie en een reiswoordenboek.

Actueel aanbod ​reisverzekeringen

IZA is zowel met de kortlopende reisverzekering als de doorlopende reisverzekering gestopt. Heb je toch een reisverzekering nodig, bekijk dan het overzicht van aanbieders van reisverzekeringen op deze site. Of kijk naar het laatste nieuws voor eventuele acties bij het afsluiten van een nieuwe reisverzekering.

Deze pagina over de IZA zorgverzekering is nog actief om de bezoekers te informeren over het stopzetten van de reisverzekeringen bij IZA. Zodat de bezoekers geen foutmelding krijgen of op een niet bestaande pagina komen.

einde iza reisverzekering

Einde van IZA reisverzekering

IZA had in het verleden zowel een kortlopende als een doorlopende reisverzekering in het assortiment. Deze reisverzekeringen sloten volledig aan op de IZA zorgverzekering. Geen dubbele dekkingen voor medische kosten en dus ook geen dubbele premie.

Ook ​IZA verzekerden kunnen geen IZA reisverzekering of IZA annuleringsverzekering afsluiten. IZA is er mee gestopt.

De IZA reisverzekering was opgedeeld in de rubrieken: Reisbagage, Reisongevallen, S.O.S. Kosten, Medische Kosten en Automobilistenhulp.

Oude product informatie doorlopende annuleringsverzekering

Bij IZA kon je zowel een doorlopende Reisverzekering als doorlopende Annuleringsverzekering afsluiten. ​De IZA Doorlopende Annuleringsverzekering bood een vergoeding van vóóraf gemaakte kosten voor een reis die niet kon doorgaan.

Ook bij afbreking of onderbreking van de vakantie verstrekte de verzekeraar een vergoeding voor de niet-gebruikte vakantiedagen.

​Je kon ook kiezen voor de IZA Doorlopende Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering. Met deze annuleringsverzekering kreeg je bij afbreken van de vakantie de verzekerde reissom volledig terug. Natuurlijk alleen bij een geldige reden die ook in de polisvoorwaarden was aangeven.

Geen IZA reisverzekering wel convenant

IZA hanteert het convenant samenloop reisverzekeringen en aanvullende ziektekostenverzekeringen. Dit convenant bevat een schaderegelingsafspraak tussen reisverzekeraars en zorgverzekeraars over de behandeling van ziektekosten die in het buitenland worden gemaakt. Beide verzekeringen bieden dekking van medische kosten.

Dus het belangrijk dat er duidelijke afspraken zijn over de afwikkeling van een eventuele schade. Het moet voor de verzekerde duidelijk zijn wie de schade zal gaan dragen. Op de site van https://www.verzekeraars.nl/ kun je zien welke reisverzekeraars en zorgverzekeraars bij dit convenant zijn aangesloten.

Informatie over de IZA zorgverzekering

Op de site www.zorgverzekering-actueel.nl kun je meer informatie vinden over de IZA zorgverzekering. Daar krijg je meer informatie over de aanvullende dekkingen voor de medische zorg in het buitenland.

Voor informatie over de dienstverlening van IZA verwijs ik je graag naar de site van IZA zelf. De verzekeraar is een specialist op het gebied van zorgverzekeringen. Mede door de samenwerking met Coöperatie VGZ, Trias en Univé is IZA één van de grote spelers op de zorgverzekeringsmarkt.

Samenwerking met Allianz

Voor het aanbieden van de reisverzekering werkte IZA nauw samen met Allianz. AGA International SA dat ook handelt onder de naam Allianz Global Assistance was de risico drager voor deze reisverzekering. Zowel voor de reisverzekering als de annuleringsverzekering.

Volgens mij hebben alle verzekerden die een IZA reisverzekering hadden lopen het aanbod gekregen om over te stappen naar een Allianz Global Assistance reisverzekering.

Kijk op de site van Allianz voor de informatie over de Allianz doorlopende reisverzekering en de voorwaarden.

De informatie over de ​IZA reisverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 1​5 februari 2018)