Zekur reisverzekering doorlopend verzekerd voor 180 dagen

zekur reisverzekering logo

Met de doorlopende ZEKUR ​reisverzekering heb je standaard een wereldwijde dekking. Deze dekking is inclusief wintersporten en onderwatersporten. Een ideale reisverzekering voor de actieve en reislustige consument. Deze reisverzekering is onderdeel van het ZEKUR Wonen pakket.

Naast de ZEKUR reisverzekering kun je ook een annuleringsverzekering afsluiten. Op deze pagina geef ik je wat meer informatie over beide verschillende verzekeringen. Ook deze annuleringsverzekering is onderdeel van ZEKUR wonen.

Je kunt de ZEKUR reisverzekering helaas niet los afsluiten. Alleen als onderdeel van het Wonen pakket.

Doorlopende ZEKUR reisverzekering

Als je in het ZEKUR wonen pakket de reisverzekering afsluit kies je voor een doorlopende reisverzekering Je bent daarmee het hele jaar verzekert. Zowel voor vakantie als voor je stage. Geen zorgen meer als je spontaan besluit om een weekendje weg te gaan.

Kenmerkend voor deze reisverzekering is:

 • check
  ​wereldwijde dekking
 • check
  ​inclusief wintersport dekking
 • check
  ​inclusief onderwatersport dekking
 • check
  ​maximale reisduur 180 dagen

Let op: ga je langer weg dan 180 dagen, dan ben je de gehele periode niet verzekerd.

Op haar site geeft ZEKUR aan wanneer de reisverzekering zal uitkeren:

 • ​Bij schade aan je bagage door diefstal, verlies, vermissing of beschadiging
 • ​Bij repatriëring per ambulance en vliegtuig
 • Opsporing en reddingsacties en transport van het stoffelijk overschot bij overlijden,
 • ​In geval van medische kosten tijdens een reis of verblijf, die niet vergoed worden door je zorgverzekering

De ZEKUR reisverzekering geeft ook dekking tijdens je stage, studie of wanneer je als au-pair in het buitenland bent. Dit is zekere niet het geval bij alle andere reisverzekeringen.

Als je de ZEKUR reisverzekering wilt vergelijken met andere reisverzekeringen moet je dus ook goed naar de verschillen in de standaard dekking kijken. Ga niet direct af op alleen de premie van de reisverzekering. Je moet op een reisverzekering kunnen vertrouwen wanneer het er op aankomt.

Bij de doorlopende ZEKUR reisverzekering is de dekking geldig voor reizen of verblijf tijdens:

 • check
  ​Vakantie
 • check
  ​Vrijwilligerswerkzaamheden (van administratieve, commerciële of toezichthoudende aard)
 • check
  ​Studie, stage en au-pair in het buitenland

Eigen risico bij ZEKUR reisverzekering

ZEKUR hanteert standaard bij de reisverzekering een eigen risico bij schade aan je bagage en/of geld. Hiervoor is het eigen risico vast gesteld op € 50,- per gebeurtenis. Dit eigen risico kun je wel afkopen. Dan zal wel de premie duurder uitvallen. Kijk op de site van ZEKUR om het verschil in premie te zien.

Voor andere schades/gebeurtenissen hanteert ZEKUR geen eigen risico.

Verzekerde bedragen ZEKUR Reisverzekering

ZEKUR hanteert bij de reisverzekering maximale verzekerde bedragen bij Schade/verlies bagage. Deze maximale bedragen zijn afhankelijk van de woonsituatie. Hierbij hanteert ZEKUR de volgende woonsituaties:

 • ​Single
 • ​Student uitwonend
 • ​DUO
 • ​Gezin
 • ​Eénoudergezin

Zie de site van ZEKUR voor de actuele verzekerde bedragen. De verzekerde bedragen voor de Single en uitwonende student liggen lager.

Premieberekening reisverzekering

Zoals aangegeven kun je de ZEKUR reisverzekering niet los afsluiten. Deze is onderdeel van het Wonen pakket. Om de premie te bepalen voor de reisverzekering moet je dus de premieberekening voor Wonen uitvoeren.

Hierbij kun je kiezen uit Gewoon ZEKUR en Extra ZEKUR. De reisverzekering is alleen onderdeel van Extra ZEKUR.

Om een premieberekening uit te voeren moet je eerst aangeven wat je woonsituatie is. Daarna maak je een keuze uit de gewenste dekking. Je ziet meteen wat de verschillen zijn in de maandelijkse premies.

Ook kun je aangeven dat je het Eigen Risico wilt afkopen. Je weet meteen hoeveel meer premie je hierdoor maandelijks moet betalen.

Bevalt de premie, dan is het een kwestie van online het Woon pakket af te sluiten. Bezoek de site van ZEKUR voor jouw premieberekening.

ZEKUR Reisverzekering onderdeel van Zorgverzekering

Bij ZEKUR kun je ook een zorgverzekering afsluiten. Bij de Extra ZEKUR zorgverzekering kun je een losse aanvullende Buitenland en Reis afsluiten. Hierin zit ook een doorlopende reisverzekering.

Je hebt op deze manier wel een perfecte aansluiting van de reisverzekering op je zorgverzekering. Dus niet dubbel verzekerd voor medische kosten. Hiermee voorkom je onnodige premies.

Kijk ook naar de informatie over de ZEKUR zorgverzekering op de site van Zorgverzekering Actueel.

ZEKUR Annuleringsverzekering

Je moet er niet aan denken. Maar het kan voorkomen dat je niet op vakantie kan gaan. Ook al had je er zo naar uitgekeken. Als door een onverwachte gebeurtenis een reis niet kan doorgaan kan een annuleringsverzekering uitkomst bieden.

Wat is verzekerd bij ZEKUR annuleringsverzekering?

Met de ZEKUR annuleringsverzekering heb je een wereldwijde dekking. Dit voor een reisduur van maximaal 180 dagen aaneensluitend. Je kunt een beroep op de annuleringsverzekering doen als je vakantie niet doorgaat of moet worden afgebroken.

Alleen als gevolg van de volgende oorzaken heb je een dekking vanuit de annuleringsverzekering:

 • ​Onvrijwillige werkloosheid van jou of je partner
 • Overlijden/ziekte of ongevalletsel van jou of je familieleden 1e, 2e graad en 3e graad en je huisgenoot
 • ​Overlijden/ziekte of ongevalletsel van familie/vrienden in het buitenland waar jij verblijft of zou verblijven
 • ​Zwangerschap, medisch noodzakelijke operatie en vertraging van het openbaar vervoer

De ZEKUR annuleringsverzekering moet je wel snel afsluiten na het boeken van je vakantie. Dit moet binnen zeven dagen na het boeken van de reis zijn. Omstandigheden die tijdens het boeken van de reis al bekend waren zijn uitgesloten van de dekking. Deze worden niet vergoed vanuit de annuleringsverzekering.

Ook bij de Annuleringsverzekering zijn de maximaal verzekerde bedragen afhankelijk van de woonsituatie. Bij de verzekerde bedragen is een maximum per reis en een maximum per jaar.

Bezoek de site van ZEKUR voor de actuele verzekerde bedragen per woonsituatie. Op de site kun je ook de actuele polisvoorwaarden raadplegen.

Annulering reisverzekering afsluiten

Je kunt de bundel Extra ZEKUR Wonen uitbreiden met de annulering verzekering. Omdat je de Annuleringsverzekering samen met andere verzekeringen afsluit, kies je voor gemak en premievoordeel geeft ZEKUR aan.

De informatie over de ​ZEKUR reisverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 1​4 februari 2018)