Zelf Reisverzekering goed verzekerd en met gerust gevoel op vakantie?

zelf reisverzekering logo

Met de Zelf reisverzekering kies je voor een doorlopende reisverzekering voor maximale reisduur van 60 of 90 dagen. Vul de standaard dekking aan met aanvullende dekkingen naar keuze. Simpele en snelle premieberekening. Kijk hoe voordelige deze reisverzekering voor jou is. Kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekerd.

De Zelf kortlopende reisverzekering wordt niet meer aangeboden. Deze is uit het assortiment gehaald. Bestaande klanten kunnen voor deze kortlopende verzekering contact opnemen met de klantenservice. Nieuwe klanten die een kortlopende reisverzekering willen afsluiten kunnen terecht bij de nieuwe reisverzekeraar nowGo.

Dekkingsvorm Zelf reisverzekering

De Zelf reisverzekering kun je samenstellen door een dekkingsvorm te kiezen,. Daarna maak je een keuze uit de aanvullende dekkingen. De dekkingsvorm is afhankelijk van het “gebied” waarvoor je de reisverzekering wilt afsluiten. Maar ook van andere keuze opties. Zie in onderstaande tabel de dekkingsvormen waaruit je kan kiezen:

​Europa

​Europa Plus

​Wereld

Eigen risico

​€ 100,-

€ 75,-

€ 75,-

Maximale reisduur

​60 dagen

90 dagen

90 dagen

Bagage verzekerd tot

​€ 5.000,-

€ 7.000,-

€ 7.000,-

​Foto-, video- en computerapparatuur

​€ 750,- (max)

€ 1.000,- (max)

€ 1.000,- (max)

​Per (zonne)bril/set contactlenzen

​€ 150,- (max)

€ 250,- (max)

€ 250,- (max)

Voor alle dekkingsvormen is de dekking voor Medische & tandheelkundige kosten in het buitenland optioneel. Deze dekking moet je dus erbij selecteren indien wenselijk. Stem deze keuze goed af met je zorgverzekering. ​

Met de Maximale reisduur wordt aangegeven wat de maximaal aaneengesloten reisduur kan zijn. Ga je langer aaneengesloten op vakantie? Moet je een andere reisverzekering moeten afsluiten. Zie hiervoor de informatie over beste reisverzekering voor wereldreis. Daar zie je de mogelijkheden voor een reisverzekering met een langer reisduur.

Zie de site van Zelf voor de actuele premies van de verschillende dekkingen bij de Zelf reisverzekering.

Europa versus Werelddekking

Kijk goed voor welk gebied je de dekking wilt afsluiten. Bij de Zelf reisverzekering vallen de volgende landen onder “Europa dekking”: landen in Europa en Algerije, Cyprus, Egypte, Israël, Libanon, Libië, Marokko, Syrië Turkije en Tunesië.

Wat is niet verzekerd bij Zelf reisverzekering

Het is altijd belangrijk om te kijken wat wel en niet onder de dekking van je reisverzekering valt. Zeker als je de premies van reisverzekeringen wilt vergelijken moet je ook naar de dekkingen kijken. Deze kunnen wel eens meer verschillen dan je zou verwachten.

Zeker geeft op de site aan dat de volgende zaken niet verzekerd zijn:

 • ​Slijtage
 • ​Reizen buiten het verzekerde gebied (Europa vs Werelddekking)
 • ​Onzorgvuldig omgaan met je bagage
 • ​Als je geen Nederlandse zorgverzekering hebt
 • ​Bestaande medische kwalen
 • ​Algemene uitsluitingen zoals vulkaanuitbarstingen, terrorisme of opzet/roekeloosheid.

De algemene uitsluitingen staan beschreven in de polisvoorwaarden van de Zelf reisverzekering. Bezoek de site van Zelf voor het raadplegen van de actuele polisvoorwaarden.

Aanvullende dekking Zelf reisverzekering

De dekking van uit de standaard doorlopende reisverzekering kun je uitbreiden met een aanvullende dekking. Hierbij kun je bij Zelf kiezen uit de volgende mogelijkheden:

 • check
  Annulering, vergoeding wanneer je eerder terugkomt, later weggaat of helemaal niet meer op vakantie gaat. Deze dekking vergoedt de (al gemaakte) kosten als je een geboekte reis (voortijdig) moet annuleren.
 • check
  Automobilistenhulp,  dekking voor Autohulp op vakantie. Vergoeding voor bijvoorbeeld de vervangende auto en eventuele extra verblijfskosten.
 • check
  Geld, dekking voor geld dat je bij je draagt en wordt gestolen is tot € 500 verzekerd. Het eigen risico is wel weer € 100.
 • check
  Ongevallen, met de ongevallen-dekking ben je verzekerd voor blijvende invaliditeit en overlijden
 • check
  Medische kosten, deze medische kosten zijn in het buitenland verzekerd tot de kostprijs. Tandheelkundige kosten zijn verzekerd tot € 250 per gebeurtenis.
 • check
  Wintersport, hiermee is de wintersportuitrusting uitstekend verzekerd. De verzekerde bedragen verschillen bij Europa dekking en Europa Plus of Wereld dekking.

Voor deze aanvullende dekkingen zijn specifieke voorwaarden opgesteld. Op de site van Zelf staat voor ieder van deze dekkingen aangegeven wat wel en niet onder de dekking valt. Inclusief het Eigen Risico dat van toepassing is bij de dekking. Raadpleeg de site van Zelf voor de actuele voorwaarden.

Op deze pagina heb ik geen informatie weergegeven over de premies van de verschillende aanvullende verzekeringen. Daarvoor kun je het beste de site van Zelf raadplegen. Dan heb je ook inzicht in de actuele prijzen en premies.

Premie Zelf Reisverzekering

Op de site van Zelf kun je een premieberekening uitvoeren voor de Zelf reisverzekering. Als eerste geef je de geboortedatum op van de hoofdverzekerde. Vervolgens maak je een keuze uit de dekking, Europa, Europa plus of werelddekking.

Daarna kun je aangeven voor wie je nog meer de reisverzekering wilt afsluiten:

 • ​Jezelf
 • ​Partner
 • ​Kind(eren) tot 5 jaar, deze kinderen worden gratis meeverzekerd.
 • plus
  ​Kind(eren vanaf 5 jaar

Hierna kun je de premieberekening starten.  Na een eerste premie indicatie kun je de reisverzekering verder samenstellen. Hiervoor kun je een keuze maken uit de verschillende aanvullende verzekeringen. Natuurlijk kun je eerder gemaakte keuzes nog wijzigen en de premie opnieuw berekenen.

Bezoek altijd de site van Zelf voor de actuele premies van de reisverzekering.

Vergelijk de Zelf Reisverzekering

Zelf is overtuigd van haar reisverzekering. Wat betreft de dekking en de premiestelling. Het roept de bezoeker van haar website op om de Zelf reisverzekering op de vergelijkingssites te vergelijken. Om het makkelijk te maken zijn daarvoor al de links geplaatst.

Zelf biedt op de site de volgende vergelijkingssites aan:

 • Zeker.com
 • Independer
 • Hoyhoy.nl

Maar kom je na het vergelijken op de vergelijkingssites nog steeds niet uit? Neem dan gewoon contact op met Zelf.

Zelf reisverzekering in de prijzen

Zelf heeft voor haar reisverzekeringen al twee keer het keurmerk Beste Koop gekregen van de Consumentenbond. Deze prijzen kreeg het in de jaren 2011 en 2012.

Zelf Goedkope verzekeringen

Zelf is een initiatief van Proteq. Beiden onderdeel van Reaal schadeverzekeringen. Zelf doet er alles aan om de kosten van de organisatie zo laag mogelijk te houden. Geen dure panden en geen dure commercials op radio of televisie. Door deze lage kosten is de verzekeraar in staat om een goedkope verzekeringen in de markt te zetten.

Meer verzekeringen van Zelf

Zelf heeft een groot aantal verzekeringen in het assortiment. Naast de reisverzekering biedt het ook de volgende verzekeringen aan:

 •     aansprakelijkheidsverzekering
 •     autoverzekering
 •     inboedelverzekering
 •     Opstalverzekering
 •     Ongevallenverzekering
 •     Rechtsbijstandverzekering

De informatie over de Zelf reisverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 1​4 februari 2018)