In welke vakantielanden je minste kans op schade?

ANWB vakantielandenNatuurlijk willen we allemaal onbezorgd op vakantie gaan. Lekker genieten en geen zorgen. En ook geen gezeur met verlies en/of schade aan je bezittingen. In welke land is de kans op schade het kleinst en is dit dan jouw vakantieland van keuze. De ANWB komt met een update ten aanzien van de populaire Europese vakantie landen en de kans op schade.

Populaire vakantielanden

De ANWB geeft in haar bericht aan dat circa 12,5 miljoen Nederlanders op vakantie gaan. Meer dan de helft van de vakanties (51%) worden in het buitenland doorgebracht. Ruim 36% gaat alleen naar het buitenland op vakantie. Bijna 40% van de vakantiegangers kiest voor een vakantie in het buitenland plus een verblijf in Nederland. De buitenlandse vakanties worden steeds populairder. De Nederlander gaat gemiddeld 2,8 keer op vakantie per jaar. Deze gegevens heeft de ANWB van het CBS.

De volgende landen zijn de populairste vakantielanden en goed voor 64% van alle vakantiebestemmingen:

  • Duitsland
  • Frankrijk
  • Spanje
  • België
  • Oostenrijk
  • Italië

In de zomermaanden is vooral Frankrijk populair als vakantiebestemming. Bijna 19% van de vakanties vindt plaats in het naseizoen en in de herfstvakantie.

Schade in vakantielanden

ANWB ziet de meeste schadegevallen in het buitenland komen uit Frankrijk, Spanje, Duitsland, Italië en Oostenrijk. Uit Frankrijk komen 2 keer en Spanje ruim 1,5 keer zoveel schademeldingen als vanuit Duitsland, terwijl Duitsland in 2014 30% meer Nederlandse toeristen trok dan Frankrijk en bijna 2x zoveel dan Spanje.

In het populaire vakantieland België ziet de ANWB veel minder schadegevallen, hier scoort België beter dan de genoemde schade landen

De meest genoemde oorzaken van schade verschillen sterk per vakantieland. In Spanje gaat het vaak om ziekte van ene verzekerde. In dit land worden ook veel schades geclaimd als gevolg van diefstal en beroving. In Duitsland worden veel schades gemeld als gevolg van beschadiging of verlies van bagage

Stem dekking reisverzekering af

Met het bericht wil de ANWB duidelijk maken dat geen persoon gelijk is en dat de vakantiebestemmingen ook sterk verschillen. Het is dan ook belangrijk om een reisverzekering te kiezen die bij je past en die ook een goede dekking geeft voor het gekozen vakantieland en/of de vakantie activiteit. In de basisdekking van de ANWB reisverzekering zit hulpverlening, onvoorziene uitgaven en calamiteitendekking. Je kunt de basisdekking zelf uitbreiden.

Lees meer over de ANWB reisverzekering of bezoek de site van de ANWB voor meer informatie over de vakantielanden.