Zorgverzekeraar Menzis en Unigarant gaan samenwerken

Unigarant ReisverzekeringUnigarant en Menzis maken bekend dat ze onderling gaan samenwerken op het gebied van reisverzekeringen. Menzis deed voorheen nog zaken met de Europeesche. Bestaande klanten van Menzis maar ook nieuwe klanten ontvangen een aanbieding voor een Unigarant reisverzekering. Deze reisverzekering kan online worden gesloten maar ook via de winkels en het call center.

Samen één alarmcentrale

Algemeen directeur Lidwien Stuur van Unigarant laat weten dat beide organisaties een vergelijkbaar profiel hebben, Waarbij de menselijke maat voorop staat. “Ook de gemeenschappelijke samenwerking met de ANWB Alarmcentrale is een pré. Menzis werkt nu voor zowel de zorg- als de reisverzekeringen met één alarmcentrale.”

Zoals aangegeven vervangt de samenwerking met Unigarant de bestaande samenwerking met de Europeesche. Verder laten de organisaties nog weinig los over deze nieuwe samenwerking. Het is even afwachten hoeveel klanten van Menzis die nu nog een reisverzekering hebben lopen bij de Europeesche daadwerkelijk zullen overstappen naar een Unigarant reisverzekering. Interessant is dan om te weten welke argumenten het belangrijkst zijn om de overstap te maken. Is dit een verschil in dekking of geeft het hebben van één alarmcentrale de doorslag om te wisselen van reisverzekering.